in

MISICE iz cijelog svijeta stigle u Poreč na izbor za MISS TURIZMA – veliki spektakl ljepote uz nastupe Ane Rucner, Roka Blaževića i Jacquesa Houdeka

Hrvatska je ove godine u jakoj konkurenciji odabrana kao domaćin velikog finala izbora za Miss Turizma Svijeta, a veliku čast da ugosti ovu glamuroznu manifestaciju dobio je Poreč. Izbor će se održati u subotu, 1. lipnja, s početkom u 21 sat u dvorani Žatika, a tomu u čast održana je danas konferencija za medije na kojoj su predstavljene misice iz 40-ak zemalja svijeta koje su već nekoliko dana u Poreču.

Dobrodošlicu im je izrazio gradonačelnik Loris Peršurić, koji je istaknuo veliko zadovoljstvo što je upravo Poreč odabran kao domaćin ovog spektakla. „Poreč je bio dugi niz godina domaćin izbora za Miss i Mister turizma Hrvatske. U Poreču se uvijek nešto lijepo događa, a ovo je jedno od najljepših događanja“, kazao je gradonačelnik i ukratko predstavio po čemu je grad sve poznat.

Organizator i producent izbora za Miss Turizma Svijeta, ujedno i vlasnik licencije za Hrvatsku, Boris Kosmač, rekao je da se u Poreču osjeća kao doma, jer već 25 godina dolazi u ovaj grad.

-Četiri smo godine zaredom imali finale za Miss Turizma Turizma u Poreču i nakon 20 godina moje modne karijere uspio sam konačno ovaj svjetski izbor dovesti u Hrvatsku. Poreč je perjanica hrvatskog turizma, ali osim toga prekrasan je grad s prekrasnim ljudima. Sve će se djevojke predstaviti u najboljem svjetlu, kao i turizam svojih zemalja. Live streaming ide u cijeli svijet, snimat ćemo cijelu večer sa šest kamera, a izvođači u zabavnom dijelu su neki od najpoznatijih hrvatskih imena, naglasio je Kosmač i dodao da su, među ostalim, snimili video razglednicu u kojoj će se sve djevojke predstaviti.

U  zabavnom dijelu nastupit će neki od najpoznatijih hrvatskih estradnih umjetnika – Ana Rucner, Jacques Houdek, Roko Blažević, Alka Vuica i Sandi Cenov, dok će program voditi Vlatka Pokos koja će voditi na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Kako je nadalje pojasnio Kosmač, prema pravilima ovog izbora misice će se predstaviti u četiri modna izlaza. U prvom će pokazati nacionalne kostime svojih zemalja, zatim u casual Kik Textilien, a onda slijedi kolekcija hrvatskih kupaćih kostima Pletix. U posljednjem predstavljanju finalistice će prošetati u svečanim večernjim haljinama koje su za njih dizajnirali najpoznatiji dizajneri iz njihovih  zemalja. Nosit će cipele marke Hogl.

Hrvatsku predstavlja Paula Srdarev iz Vodica koja se predstavlja u večernjoj  haljini Ivane Jurić Design i nacionalnom kostimu Vesne Milković Etno Butik Mara. Upravo je ona danas uputila nekoliko riječi djevojkama i pozvala publiku da dođe u što većem broju u Žatiku i da navijaju za Hrvatsku.

Potom se obratila lanjska Miss Turizma Svijeta, Kolumbijka Andrea Gutierrez, koja je na španjolskom jeziku objasnila koliko joj je lijepo u Hrvatskoj, te da je veseli upoznati sve djevojke koje se natječu i da je jako zanima koja će od nje preuzeti krunu.

Prodaja  ulaznica je u tijeku u sustavu Eventima po cijeni od 70 kuna, a prodavati će se i na dan izbora na blagajni Žatike od 13 sati.

Izbor se održava uz podršku Grada i Turističke zajednice Poreča.

Porečki JK Horizont organizira školu jedrenja za djecu

POREČ: Akcija darivanja krvi 1. lipnja