in

Nova Vas obilježila Rokovu zabavom, sportom i svečanom misom

Nova vas - Foto Grad Poreč

Rokova, tradicionalna proslava sveca zaštitnika porečke Nove Vasi – sv. Roka ove je godine obilježena svečanom svetom misom, te sportskim i zabavnim događanjima. Na sam blagdan sv. Roka (16.08. 2022.) održana je u 11 sati svečana sveta misa u župnoj crkvi i procesija ulicama mjesta s kipom sveca zaštitnika.  U večernjim satima istoga dana održana je već tradicionalna zabava na rotondi uz Tu i tamo bend, te gastro i zabavu za najmlađe na igralištu. 

Peta MTB dječja biciklijada održana je za vikend uoči fešte, a startalo se na rotondi u centru mjesta, a vozilo se u dvije rute, za manje i veće uzraste. Vožnja je uključivala je rutu po šumi, makadamskim putevima i manje po asfaltu, što su svi mladi biciklisti, od kojih su neki već redoviti sudionici ove bicklijade i ovaj put sa zadovoljstvom odradili. Uz vodstvo iskusnih biciklista i neki uz pratnju roditelja, bicikliralo se u dobrom raspoloženju, osvježilo uz sokove i sendviče, a za uspomenu dobilo prigodnu majicu. Čestitkama za Rokovu Novovašanima na pridružio se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je prisustvovao događanjima.

 U subotu uvertira u Rokovu bilo je održavanje tradicionalnog boćarskog turnira u organizaciji Boćarskog kluba Nova Vas i organizatore cijele proslave, Mjesnog odbora Nova Vas uz podršku Grada Poreča, priopćeno je iz gradske uprave.

Rokova se slavi i u mjesnom odboru Fuškulin gdje je jučer nakon svečane mise u čast sveca zaštitnika održano  prigodno druženje mještana uz zakusku ispred crkve.  

Foto TZ Poreč

Prijavite se na besplatne ture FREE POREČ RIVIERA BIKE TOURS

Foto Manuel Paljuh za Košarkaški klub Poreč

Košarkaški klub Poreč upisuje nove članove