in

Oduševio prvi PARK FOOD FEST u Novigradu – Razgrabljena vina i istarske delicije u street food varijanti

Foto Tanja Kocijančić

Prvo izdanje Park Food Festa uljepšalo je prvu listopadsku subotu u Novigradu, jer se moglo uživati u raznolikim delicijama. Lijep, sunčan i ugodan dan privukao je velik broj posjetitelja na Mandrač i u Park novigradskih ribara, gdje ih je dočekao novi gastronomski događaj koji je povezao popularni street food sa showcookingom chefova iz restorana s Michelinovom preporukom.

Fešta je startala u lučici oko 13 sati. Na nekoliko štandova nudila se domaća hrana pripremljena na maštovit način, zatim vino vinara s područja cijele Bujštine te zanatsko, odnosno craft pivo istarskog proizvođača Vergal. Pažnju je ponajprije privukao showcooking kojeg su izveli chefovi restorana Buščina, Damir i Ornella, Morgan, San Rocco, Primizia te Ivan Zidar iz Mason Burgera, koji je pripremao hamburgere za kojim je vladala prava pomama. Brzo su razgrabljeni. Vina su nudili Clai, Coronica, Demark, Ghira, Moreno Ivančić, Leonardo Palčić, Pervino i Veralda.

Organizator, Turistička zajednica Novigrada, i ubuduće kani na ovaj način promovirati gourmet specijalitete sjeverozapadne Istre.

Inače, koncept street food gastronomije izlazi iz okvira uvriježenih kulinarskih pravila i principa. Pa su tako mnogobrojni posjetitelji Park Food Festa, među kojima je bilo jako puno turista, mogli kušati jedinstvene gastronomske pripravke domaćih jela na bazi ribe, morskih plodova i mesa, kao i jela s tartufima.

Za cjelodnevnu ponudu eventa pobrinuli su se restorani Pelagius Novigrad, Kod Marice i restoran Half 8 with Mason Burgers & Stuff.

Da sve bude još i bolje, zasvirali su porečki pjevač Gordan Gogo Gregurević u pratnji Marka Ritoše.

Tekst&Foto: Tanja Kocijančić

Cijelu fotogaleriju pogledajte na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/istraterramagicanews

ROTOR SURVIVOR – Nedjeljna balinjerada u Poreču na kojoj se natječu Šporke lignje, Mosquito Molestersi, Hrabri dabri…

Deratizacija na području Poreča počinje 16. listopada