in

OKONČAN EX TEMPORE U FUNTANI – Među brojnim nagrađenima Funtanjan Filip Bestulić i Mirjana Matić iz Višnjana

Ovogodišnji 9. po redu međunarodni slikarski Ex tempore, natječaj u organizaciji Turističke zajednice općine Funtana, održan je proteklog vikenda na Trgu sv. Bernarda. Sudjelovalo je ukupno 102 umjetnika iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, među kojima je bilo čak 51 dijete. Ukupno je za nagrade konkuriralo 129 radova, iako ih je na trgu bilo izloženo i više koji su se nudili na prodaju.

Pobjednik 9. funtanjanskog slikarskog natječaja sa slikom „Nostalgia“ je Paolo Bonifacio iz Trsta koji je osvojio iznos od 5.000 kuna i samostalnu izložbu u galeriji Zgor murve. 
Drugo mjesto i iznos od 3.500 kuna osvojila je Mirjana Matić iz Višnjana sa slikom „Apartman“.
Treću nagradu i novčani iznos od 2.000 kuna za sliku pod nazivom „Plava slika“ osvojila je Senka Šerbeđija iz Rijeke. 
Pohvalnicu za svoje radove dobili su Kristina Kinkela Valčić iz Opatije i Željan Pavić iz Kastva.

U kategoriji „Dječji radovi“ žiri je posebnu nagradu dodijelio šesnaestgodišnjem Luki Radmiloviću iz Rijeke za rad „Maslina“ koji je osvojio besplatne ulaznice za Paintball Funtana.

Sva djeca koja su sudjelovala na natječaju dobili su ulaznice za posjet Dino parku Funtana i pakete sa slatkišima i grickalicama.

Nagrade u kategoriji „Dječji radovi“ osigurali su sponzori Dino park, Aquacolors, Paintball Funtana, Adrenalinski park Sky Fox, Jama Baredine i Submarine Vrsar.

Prvu nagradu za sliku „Jedrilica i duga“ osvojio je šestogodišnji Filip Bestulić iz Funtane koji je za nagradu dobio ulaznice za vodeni park Aquacolors. 
Drugo mjesto i ulaznice za adrenalinski park Sky Fox u Taru za sliku „Funtanska crkva“ dobio je 11-godišnji Noel Gustin iz Kostrene. 
Treću i četvrtu nagradu osvojile su šestogodišnje djevojčice iz Pićna, Elena Lukšić za sliku „Istarski gradić“ i Lea Jeromela za sliku „Grad na moru“, a osvojile su vožnju s polupodmornicom – Submarine Vrsar i posjet Jami Baredine u Novoj Vasi, doznajemo u TZ-u Funtana.

NOVIGRAD dijeli novčane nagrade odlikašima – u tijeku su prijave

GODINA TRIJEŽNJENJA: Cijene smještaja pale 40 posto; u prosjeku rezervirano samo 80 posto kapaciteta