in

PLANULO TISUĆU PORCIJA BAKALAJA: Tradicionalna adventska marenda na Badnje jutro privukla sve generacije

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Poprilična se gužva stvorila jutros u Parku Matije Gupca na porečkom Adventu, kada je organizirana tradicionalna marenda i druženje na Badnje jutro. Iako je naručeno gotovo stotinu kilograma bakalaja koji se dijelio besplatno uz čašu vina ili vode, sve je brzo planulo. Bilo je to oko tisuću porcija koje su Porečani i njihovi gosti rado uzimali i tako obilježili običaj uoči Božića.

Konačno lijepo vrijeme, bez preniskih temperatura, privuklo je na Advent sve generacije, a tu ih je, osim besplatne marende koju su dijelili predstavnici Grada Poreča na čelu s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i njegovim zamjenicima Elijom Štifanićem, Nadijom Štifanić Dobrilović i Sanjom Oplanić, dočekala još i živa svirka.

Foto Tanja Kocijančić

Za dobar štimung pobrinuli su se Sergio Pavat, Orchestra Istriana i Baredinesauri. Druženje je počelo oko 10 sati, već oko 11 sati bakalaja nije bilo, ali još se moglo naći vina, a oko podne se druženje nastavilo po adventskim kućicama koje svakodnevno nude raznovrsnu ponudu pića i jela.

No, program time na Badnjak ne završava, jer će večeras nastupiti The Soulmates Duo s početkom u 19 sati, dok će se na sam Božić održati „Christmas Special“ – koncert Sounfingersa.

Iako su blagdani, na Adventu je stalno otvoreno besplatno klizalište, a samo na Badnjak besplatan adventski vlakić vozit će u jutarnjim satima.

Organizator Adventa je Grad Poreč, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Za više detalja program možete provjeriti na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec.

Više fotografija s današnjeg druženja na Badnje jutro na Adventu možete pronaći na Facebook profilu našeg portala Istra-Terra Magica.

Provedite blagdane u miru – Policija poziva na oprez – NEMOJTE DJECI DAVATI PIROTEHNIKU!

FUNTANA: Badnja šetnja mjestom startat će u 16 sati