in

Poreč: Djeca Novu godinu dočekala u podne, večeras nastupa ZDRAVKO ČOLIĆ – zbog toga će besplatan biti parking Vrtovi

Prvi su u Novu godinu ušli najmlađi Porečani, za koje je danas organiziran doček u podne na Trgu Matije Gupca. Tu su mališane i njihove roditelje, te goste u Novu godinu uveli glumci Teatra Naranča, a sve je upotpunio veseli vatromet, uz glazbu i puno konfeta.

Istovremeno, na Trgu slobode krenulo je zagrijavanje za večernji doček, gdje će u zadnjim satima stare godine na pozornicu izaći Zdravko Čolić, jedna od najvećih regionalnih zvijezda. Svojim vječnim hitovima kao što je „Ti si mi u krvi“, „Pjevam danju, pjevam noću“, „Pusti, pusti modu“ i druge uvest će Porečane i njihove goste u novu 2019. godinu, s tradicionalnom zdravicom u ponoć gradonačelnika Lorisa Peršurića.

Paralelni doček održat će se i na Trgu Matije Gupca, uz DJ Dejvida, za sve one željne nešto drugačijeg provoda, a dobra će se zabava u novogodišnjoj noći nastaviti sve do ranih jutarnjih sati na brojnim lokacijama u gradu.

Grad Poreč je zbog dočeka na otvorenom omogućio svim ugostiteljskim objektima u centru grada da noć s 31. prosinca na 1. siječnja rade do 5 sati ujutro.

Valja istaknuti da će danas, 31. prosinca, za sve posjetitelje biti otvoreno i besplatno parkiralište na Vrtovima kod Cantine, jer se zbog Zdravka Čolića očekuje velik broj gostiju.

Zatim će se sutra, prvog dana Nove godine, na Trgu Matije Gupca održati repriza dočeka uz Night Express Band.

Za posjetitelje Adventa vozi i besplatni vlakić, a besplatno klizalište na Trgu Matije Gupca danas je otvoreno od 10 do 18 sati, te sutra, 1. siječnja, od 12 do 21 sat. Advent u srcu starogradske jezgre sa svojim programom nastavlja i dalje, do 6., a klizalište do 14 siječnja.

Ovih je blagdana Poreč je druga top destinacija po noćenjima u Hrvatskoj, odmah nakon Zagreba i ispred Dubrovnika, a tijekom blagdanskih dana u gradu otvoreno je čak šesnaest hotela.  Prema predviđanjima Turističke zajednice Grada Poreča za novogodišnje blagdane očekuju oko 6.000 dolazaka, 25.000 noćenja (15% više nego lani), a turisti najviše dolaze iz Njemačke, Italije, Hrvatske i Slovenije. Zanimljivost je ove godine da se povećala potražnja za privatnim smještajem.

Ako se spremate na doček Nove godine na otvorenom evo prognoze vremena

Ako se spremate na doček Nove godine na otvorenom evo prognoze vremena

U novogodišnjoj noći ima onih koji rade i brinu o našoj sigurnosti - sve porečke službe u stanju pripravnosti

U novogodišnjoj noći ima onih koji rade i brinu o našoj sigurnosti – sve porečke službe u stanju pripravnosti