in

POREČ: Veliki mali karneval okupio čak 900 malih i velikih maškara

Foto: Tanja Kocijančić

Danas se Poreč, okupan suncem, razdragano veselio uz svoje najmlađe. Naime, održan je 22. Veliki mali karneval s više od 900 malih i velikih maškara koje su došle organizirano iz vrtića, pa čak i iz Vižinade. U ime grada maškare je na Trgu slobode pozdravila Tihana Mikulčić, koja se prisjetila prvog karnevala u čijoj je pripremi kao DND-ovka i sama sudjelovala. Karneval je, naime, kao i svake godine organiziralo Društvo Naša djeca Poreč uz pokroviteljstvo Grada Poreča.

Hrvatski navijači, kokice, sunce, kraljevi i kraljice samo su neki od veselih i simpatičnih likova koji su inspirirali najmlađe i njihove odgajatelje i roditelje, od kojih su mnogi bili maskirani.

Iz vrtića se defiliralo gradom i zatim se na Trgu slobode pjevalo i plesalo. Svaka je grupa imala svoju glazbenu točku, pa su se tako predstavili okupljenoj publici na trgu koja ih je bodrila.

DND-ovci su misli na sve, pa su tako za svu djecu kao i uvijek osigurali krofne i sokiće, koje su mališani „zaslužili“ nakon nastupa. Nije manjkalo ni animatora ni dobre glazbe, pri čemu su pomogli i volonteri.

Sunca je srećom bilo dovoljno, ali je bura, koje u početku nije bilo, a zatim je ipak počela sve jače i jače puhati, na kraju ipak ubrzala program.

Porečka policija ugostila prvašiće i učila ih kako se ponašati u prometu

Vozači, oprez: Za ovaj prekršaj kazna s 1.000 kuna raste i do 7.000