in

Porečka udruga SF&F Mordele popularizirala društvene igre – u Novoj godini nada se vlastitom prostoru za rad

Porečka udruga SF&F Mordele zaključuje vrlo uspješnu godinu. Tim su nam povodom poslali pismo kojim su rezimirali sve što su odradili i organizirali. Prenosimo pismo koje je potpisao Igor Bertoša:

„Veseli nas što je igranje društvenih igara postalo popularno i u našem gradu. Kroz 2018. godinu bilo je jako puno događanja. Gradska knjižnica Poreč ugostila nas je nekoliko puta kroz godinu u radionici Petkom u pet, a u ljetnim mjesecima u sklopu radionice Prije mora do Marafora.

Moramo napomenuti kako je odaziv na radionice bio odličan, a djeca i roditelji zabavljali su se igrajući nove društvene igre. Udruga je svake subote u Centru za mlade Poreč organizirala igranje društvenih igara, uz ljetnu pauzu. Svakog utorka u Srednjoj školi Mate Balote učenici su imali igraonicu, gdje su uz članove udruge igrali društvene igre, a u sklopu Dana škole bila je organizirana i posebna radionica boardgameova.

Naš najveći ponos je bila organizacija Mordokona, konvencije društevnih igara u Poreču, točnije u SŠ Mate Balote koji se održao 30. lipnja. U sklopu konvencije koja je trajala čitavog dana brojni Porečani i gosti uživali su u igranju raznih društvenih igara, ali i više od toga. Bila je organizirana potraga za blagom za velike i male, murder tent, magic turnir, igraonica board gameova, mačevanje, streličarstvo, radionice za one najmlađe te forstgrave, shadepire i warmachines & hordes demonstracije.

Tijekom godine u Centru za mlade organizirali smo izuzetno popularne MTG turnire, na radost velikih i malih, a nedavno smo organizirali i prvi turnir u Shadespireu.

U suradnji s udrugom Zaigrana koza iz Pule, a i samostalnim radionicama, sudjelovali smo na drugim konvencijama kao što su Istrakon, Liburnicon, Fantastikon i Rikon.

Obilježili smo i Mjesec borbe protiv ovisnosti tako što smo u OŠ Vladimir Nazor održali igraonicu kako bi učenici bolje iskoristili svoje slobodno vrijeme igrajući društvene igre (i razvijali druge vještine). 

U idućoj godini očekuje nas puno posla. Nadamo se daljnjoj podršci Grada Poreča kako bi nam osigurali prostor za predstojeće aktivnosti udruge i kako bi i dalje nastavili promicati igranje društvenih igara kao vid dobro utrošenog slobodnog vremena kojeg provodite u društvu prijatelja i obitelji.

Za kraj želimo se zahvaliti svima koji su nas podržavali čitavu godinu, jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće, a posebice Gradu Poreču koji je prepoznao naš trud“, zaključio je Bertoša.

Večeras na porečkom Adventu Gustafi koncertom slave 38. rođendan

Večeras na porečkom Adventu Gustafi koncertom slave 38. rođendan

Poduzetnički uspjeh Istrijana i dva Slavonca - njihovo maslinovo ulje u top 20 najboljih na svijetu

Poduzetnički uspjeh Istrijana i dva Slavonca – njihovo maslinovo ulje u top 20 najboljih na svijetu