in

Porečka udruga SF&F Mordele popularizirala društvene igre – u Novoj godini nada se vlastitom prostoru za rad

Porečka udruga SF&F Mordele zaključuje vrlo uspješnu godinu. Tim su nam povodom poslali pismo kojim su rezimirali sve što su odradili i organizirali. Prenosimo pismo koje je potpisao Igor Bertoša:

„Veseli nas što je igranje društvenih igara postalo popularno i u našem gradu. Kroz 2018. godinu bilo je jako puno događanja. Gradska knjižnica Poreč ugostila nas je nekoliko puta kroz godinu u radionici Petkom u pet, a u ljetnim mjesecima u sklopu radionice Prije mora do Marafora.

Moramo napomenuti kako je odaziv na radionice bio odličan, a djeca i roditelji zabavljali su se igrajući nove društvene igre. Udruga je svake subote u Centru za mlade Poreč organizirala igranje društvenih igara, uz ljetnu pauzu. Svakog utorka u Srednjoj školi Mate Balote učenici su imali igraonicu, gdje su uz članove udruge igrali društvene igre, a u sklopu Dana škole bila je organizirana i posebna radionica boardgameova.

Naš najveći ponos je bila organizacija Mordokona, konvencije društevnih igara u Poreču, točnije u SŠ Mate Balote koji se održao 30. lipnja. U sklopu konvencije koja je trajala čitavog dana brojni Porečani i gosti uživali su u igranju raznih društvenih igara, ali i više od toga. Bila je organizirana potraga za blagom za velike i male, murder tent, magic turnir, igraonica board gameova, mačevanje, streličarstvo, radionice za one najmlađe te forstgrave, shadepire i warmachines & hordes demonstracije.

Tijekom godine u Centru za mlade organizirali smo izuzetno popularne MTG turnire, na radost velikih i malih, a nedavno smo organizirali i prvi turnir u Shadespireu.

U suradnji s udrugom Zaigrana koza iz Pule, a i samostalnim radionicama, sudjelovali smo na drugim konvencijama kao što su Istrakon, Liburnicon, Fantastikon i Rikon.

Obilježili smo i Mjesec borbe protiv ovisnosti tako što smo u OŠ Vladimir Nazor održali igraonicu kako bi učenici bolje iskoristili svoje slobodno vrijeme igrajući društvene igre (i razvijali druge vještine). 

U idućoj godini očekuje nas puno posla. Nadamo se daljnjoj podršci Grada Poreča kako bi nam osigurali prostor za predstojeće aktivnosti udruge i kako bi i dalje nastavili promicati igranje društvenih igara kao vid dobro utrošenog slobodnog vremena kojeg provodite u društvu prijatelja i obitelji.

Za kraj želimo se zahvaliti svima koji su nas podržavali čitavu godinu, jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće, a posebice Gradu Poreču koji je prepoznao naš trud“, zaključio je Bertoša.

Večeras na porečkom Adventu Gustafi koncertom slave 38. rođendan

U Puli teško ozlijeđeno dijete – udarilo ga auto dok je pretrčavalo cestu