in

PROSLAVE 1. MAJA DILJEM POREŠTINE: Fešta na Vrbanovici s pogledom na Mirnu i paraglidere

Jučer su se proslave Praznika rada odvijala na čitavoj Poreštini, a fotogalerije iz Poreča i Funtane možete pogledati na našem Facebook profilu Istra – Terra Magica.

Ovdje donosimo priču o fešti na Vrbanovici, prekrasnom izletištu u Općini Kaštelir-Labinci, koje je privuklo brojne posjeitetlje željne dobre zabave u prirodi, uz iće, piće i razne aktivnosti.

Pa je tako lijepo vrijeme izmamilo na obližnju padinu Muklu, iznad doline rijeke Mirne, i paraglidere koji su preplavili lijevu stranu neba Vrbanovice.

Potom je na desnoj strani, gdje se nalazi streljana, održano natjecanje članova Lovačke udruge  Fazan Kaštelir-Vižinada.

Konačni poredak u gađanju glinenih golubova je:

1. Sandro Simonović – Vižinada

2. Dragan Ružić – Kaštelir

3. Đino Brnobić – Kaštelir

U Spomen domu Udruga umirovljenika Općine Kaštelir-Labinci organizirala je za svoje članove proslavu 1. maja uz fritaju sa šparugama i ribu na gradelama. Na proslavi je zapjevala, iako ne u punom sastavu, vokalna skupina Nigrignaum Zajednice Talijana Labinci i oraspoložila sve prisutne.

Osim toga, bilo je tu društava i obitelji koji su ovaj praznik došli proslaviti u prekrasnoj prirodi ovog izletišta, prenijela nam je doživljaje Ester Diklić.

OVO MU JE ŠESTA ZAPLJENA DROGE: Pas Duks “nanjušio” marihuanu vrijednu više od 700.000 kuna

VRSAR I FUNTANA: Otvoreni upisi u dječji vrtić Tići