in

Pust u Funtani zove se „Cestar“ – svi koji tamo žive znat će zašto!

Pust Cestar - Na izvorima prijateljstva

U Funtani je na jednom stupu uz cestu osvanuo pust „Cestar“. A zna se da je u pokladnim feštama upravo pust kriv za sve. Tradicija kazuje da se na kraju karnevala pust spaljuje uz “šentencu”. I tako se Istrani svake godine iskaljuju na sve ono što ih smeta i boli.

Funtanjane smetaju radovi koji se već tri mjeseca odvijaju na glavnoj cesti, zbog čega se iz Poreča do Funtane ili Vrsara mora naokolo – ili preko blatnjave Kampaladanje, ili preko Fuškulina, Jasenovice i Flengi, a bogami i preko Baderne, kuda službeni putokazi navode vozače.

I ova investicija Hrvatskih cesta tijekom koje se gradi novi kružni tok kod Plodina, uređuje prometnica, novi magistralni vodovod i dio kanalizacije potrajat će još dugo. Kažu da bi radovi trebali završiti do 19. svibnja, ali svi se boje da će se to odužiti. Zna se što to znači za turističku sezonu.

No, Funtanjani su se prometnim mukama usprkos odlučili našaliti i udariti brigu na veselje, pa je ovdašnja Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ postavila pusta i na taj način poslala pozivnicu da se svi uključe u karnevalsku povorku 2. ožujka.

Istra je prva u državi po izdvajanjima za zdravstvo i socijalu

Poreč: Knjižnica poziva djecu u petak na druženje uz vuka i pitu od jabuke