in

UMAG: Otvaranje 30. ATP turnira obilježit će dvoboj Gorana Prpića i Gorana Ivaniševića i Tony Cetinski

Otvaranje jubilarnog, 30. izdanja Plava Laguna Croatia Opena Umag u subotu, 13. srpnja, ponudit će još jedan egzibicijski spektakl, reprizu prvog finala umaškog turnira između Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića. Bit će to idealan način za prisjećanje na 1990. godinu i obilježavanje ovog značajnog jubileja najstarijeg ATP turnira u ovom dijelu Europe.

Dva Gorana, koji su dvije godine nakon umaškog finala osvojili i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Barceloni te uz Ivaniševićevu broncu u pojedinačnoj konkurenciji osigurali prve hrvatske olimpijske medalje od samostalnosti, vratit će nas u dane kad je započela magična teniska priča u Stella Marisu. Bolji u tom finalu, rezultatom 6-3 4-6 6-4, bio je iskusniji od dvojice imenjaka.

U bogatoj igračkoj karijeri Prpić, danas 54-godišnji Zagrepčanin, igrao je u četvrtfinalu Australian Opena (1991.) i Roland Garrosa (1993.) te došao do 16. mjesta na ATP ljestvici 1991. godine. Karijeru su mu obilježila i dva velika ekipna naslova – osvajanje Hopman Cupa s Monikom Seleš 1990. te World Team Cupa uz Ivaniševića i Slobodana Živojinovića 1991. godine. Uspješnu natjecateljsku karijeru, prožetu brojnim velikim pobjedama (Wilander, Edberg, Borg, Bruguera i Muster na zemlji, Stich, Ivanišević itd.), skratile su brojne ozljede. Nakon završetka igračke karijere, Prpić je započeo jednako tako uspješan trenerski put, a već dugo niz godina je među najcjenjenijim trenerima na svijetu, pogotovo kada je u pitanju ženski tenis.

„Ovo je sjajan način za obilježavanje 30. umaškog turnira. Tih godina smo Prpa i ja odigrali niz mečeva na Touru u kojima je uglavnom on pobjeđivao. Veže nas puno stvari, od Umaga, Barcelone, Davis Cupova… Vjerujem da će se ljudima u Umagu biti drago prisjetiti tog prvog finala kroz ovu egzibiciju“, izjavio je Goran Ivanišević.

Nakon egzibicijskog meča Prpić – Ivanišević, zabava seli izvan stadiona, u Dance Arenu, gdje će koncert održati Tony Cetinski.

POREČ i NOVIGRAD gase svjetla u akciji “Sat za planet Zemlju”

UMAG: Starija žena provalila i pokrala stan