in

„Večera za pet na selu“ u Kukcima kod Poreča – Kristijan goste dočekao s punjenim krokodilom!

U četvrtak navečer baranjski Istrijan Kristijan Benić – Kiki ugostio je Jasnu, Pantu, Zdenku i Karlu na svojoj prekrasnoj terasi u mjestu Kukci, kraj Poreča, a za glavno jelo ih je šokirao – PUNJENIM KROKODILOM!

Kristijan se, naravno, našalio. Bilo je to samo simpatičan način da ugrije atmosferu prije pravog glavnog jela – odreska u crnom zlatu.

Večera je počela likerima domaće proizvodnje te gostom iznenađenja – pjevačicom Ivom Gortan, koja je gostima izmamila suze na oči. Uslijedile su ukusne i vrhunske delicije, no ne baš toliko tradicionalne. Za predjelo je poslužio Istarske simboliće na salatu. Iako su Panta i Zdenka nagađali da bi ti simbolići mogle biti koze ili rogovi od koza, Kristijan ih je iznenadio salatom od kupusa, naranče i kozica.

Potom je red došao na glavno jelo nakon prvotnog šoka zbog punjenog krokodila. Osim lijepog, srednje pečenog mesa, na tanjuru su bili i domaći frkani pljukanci, koje je Kiki napravio s tartufatom, a sve je bilo posipano obilnom listićima crnog tartufa. Jasna i Panta bili su oduševljeni njegovim jelom te su slasno pojeli cijeli tanjur, Karla je bila vrlo zadovoljna s pljukancima, kao i Zdenka koja je pojela vrlo malo mesa.

„Lipo mi je to izgledalo posloženo na pijat, ali ne pijaža mi se meso, precrveno je, ali ti pljukanci su bili dobri“, komentirala je Žminjanka.

Kako se večera privodila kraju, Kiki je poslužio svoj as iz rukava – desert zvan Crveni oblak. Souffle od jagode i pistacija, koji je, prema riječima gostiju, bio pun pogodak!

Cijelu večeru Kiki je zaokružio craft pivom domaće proizvodnje te su svi zajedno nazdravili za lijepu večer koju su proveli zajedno.

Panta mu je zbog masnoće u glavnom jelu dao ocjenu 8. Jasna mu je dala ocjenu 10 jer joj je sve bilo izvrsno i nije mu zamjerila što je predjelo bilo jednostavno jer je bilo ukusno.

Karla je dala ocjenu 10, a Zdenka samo 4, jer joj je „pijat izgledao prebogato“. Kada se sve zbroji, Kiki je večeru završio s ukupno 32 boda te nije prešao u vodstvo.

Večer prije njega kuhala je Zdenka u malom selu Damijanići kod Žminja, koja je pripremila pravu istarsku večeru i osvojila 38 bodova od svojih gostiju. Njezin jelovnik sastojao se od predjela Orbanići i žminjski pijat (makaruni, pršut, panceta i kobasice), glavnog jela Fešna užanca (domaća janjetina marinirana u vinu i ružmarinu) te deserta Pijani cvijetak (smokve s orasima, vinom i medom, zapečene pod čripnjon). 

Prvo mjesto na bodovnoj ljestvici i dalje dijele Panta i Zdenka s 38 boda, a što će mesojedima sutra, 31. svibnja, pripremiti veganka Karla, pogledajte u 20 sati na RTL-u.

Tekst&Foto RTL

Ribarska fešta u Funtani 31. svibnja

Istrametova prognoza za vikend: Uz moguću prolaznu kišu temperature rastu do 27 °C