in

Večeras u Opatiji počinje Dora – Istru predstavljaju Elis Lovrić i grupa Manntra

Hrvatska radiotelevizija i Grad Opatija će od danas do 16. veljače ugostiti najveći TV i radijski spektakl godine: trodnevnu svečanost glazbe – “Glazbene dane HRT-a 2019. – Opatija”, čija je kruna završni spektakl “Dore 2019” u subotu. Tada će, prvi put nakon 2010. godine, na svom Prvom programu HRT-a i Drugom programu Hrvatskog radija izravno iz Opatije u 20.05 sati prenositi izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije, dugoočekivanu  “Doru 2019.”

Šesnaest ponajboljih pjesama (plus dvije rezervne) i njihovih izvođača – u konkurenciji gotovo 170 pjesama pristiglih na javni natječaj HRT-a – izabrao je sedmeročlani Stručni ocjenjivački sud i borit će se za prestižnu statuu Dore Ivice Propadala, a koja će im donijeti put u Tel Aviv u kojem će na Eurosongu 2019. braniti boje Hrvatske. Od istarskih predstavnika, tu su pulska kantautorica i glumica rodom iz Rapca Elis Lovrić i umaška rock grupa grupa Manntra.

Doru će voditi Mirko Fodor, uz pomoć Ive Šulentić i Jelena Glišić Lešić, a koji će nas voditi kroz nastupe natjecatelja (kao i glasovanje žirija i publike putem televotinga), a to su prema redoslijedu izvođenja:

1. Vrijeme predaje – Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić
2. Tell me – Jelena Bosančić
3. Nisam to što žele – Kim Verson
4. Ne postojim kad nisi tu – Jure Brkljača
5. Don’t give up – Beta Sudar
6. Tebi pripadam – Lea Mijatović
7. Back to that swing – Gelato sisters
8. Brutalero – Luka Nižetić
9. All i really want – Elis Lovrić
10. Indigo – Domenica
11. The dream – Roko
12. Redemption – Ema Gagro
13. Tek je počelo – Lidija Bačić Lille
14. Tower of babylon – Lorena
15. I believe in true love – Bernarda
16. In the shadows – Manntra

Doru će otvoriti Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest će još dvije svoje uspješnice. Zvijezda show programa bit će Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom “Strings of My Heart”.

U show programu, nakon što čujemo svih 16 natjecatelja, nastupit će Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno će izvesti medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića.
Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izvest će skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

Urednica Dore je Uršula Tolj, a zahtjevnu režiju HTV spektakla potpisuje Ivan Miladinov. HRT je objavio i isječke pjesama koje će se natjecati na Dori, objavio je portal Fiuman.hr.

SIJAO STRAH PO PULI: Uz prijetnju nožem ženama u trgovinama i kioscima otimao novac

Susret zborova “Kašteliru za Valentinovo” u subotu