in

VINISTRA napunila Poreč – slijedi svjetsko natjecanje DANCE STAR

Najpoznatija izložba vina u regiji, 26. Vinistra, koja se proteklog vikenda održala u porečkoj dvorani Žatika privukla je rekordan broj posjetitelja, a s njom je oživio i cijeli grad. Za vrijeme trajanja manifestacije na području Poreča zabilježeno je 4.739 dolazaka i 22.032 noćenja. Među gostima najviše je bilo Nijemaca, pa Austrijanaca, dok su na trećem mjestu bili domaći gosti, priopćeno je iz gradske uprave.

Prema službenim podacima organizatora izložbom Vinistra prošlo je 12. 000 posjetitelja, što je najveći broj do sada. Uz samu izložbu na porečkoj rivi odvijao se popratni program Wine Nights u organizaciji Valamar Riviere i uz potporu Grada Poreča i njegove Turističke zajednice, te sponzora, gdje su posjetitelji imali prilike uživati u nastupima popularnih izvođača kao što su The Frajle, Soulfingers i Zucchero Tribute Band. Unatoč, za ovo doba godine ćudljivim vremenskim prilikama, šator na rivi gdje su se održavali koncerti sve je tri večeri bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a publika je uz dobru glazbu imala prilike uživati i uz vrhunska vina i delicije.

Događanja u Poreču u predsezoni nastavljaju i dalje tijekom svibnja, te će uskoro dvorana Žatika, od 22. do 26. svibnja, već tradicionalno biti domaćinom finala svjetskog plesnog natjecanja Dance Star na koje dolaze tisuće mladih plesača iz cijelog svijeta.

Ljetni kamp Grada Poreča ima još malo mjesta – upisi samo online

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja – Uloga obitelji nezamjenjiva za usvajanje zdravih životnih navika