in

Završio ljetni kamp u Vižinadi – diplome za sve novopečene plivače!

Nakon tjedan dana uživanja u morskim radostima završio je ljetni kamp Vižinada.

Djeca, njih tridesetak, polazila su školu plivanja pod stručnim vodstvom i uživala u mnoštvu zabavnih, sportskih i drugih sadržaja. Završetkom ljetnog kampa svim novim plivačima dodijeljene su diplome o završenom programu obuke plivanja, saznajemo iz Općine Vižinada, koja je organizirala ljetni kamp 14. godinu za redom za uzrast od 6 do 12 godina.

Roditelji su uplatili učešće po djetetu u iznosu od 400 kuna a općina je osigurala razliku cijene po polazniku te autobusni prijevoz, stručnog voditelja škole plivanja i dva pratitelja, kao i ručak. Mališani su bili i na nekoliko izleta.

Kamp se odvijao na kupalištu Jedro u Poreču, gdje je škola plivanja trajala od 8.30 do 12 sati. Potom su se oko podne vraćali u Vižinadu, gdje su u Domu kulture imali najprije ručak, a nakon toga kreativne aktivnosti i društvene igre.

Vižinada se s brojnim aktivnostima brine o svojim najmlađima, a ljetni kamp je jedan od njih, budući da je u projektu „Općina prijatelj djece“, što se provodi kroz poseban program Društva naša djeca Hrvatske.

VIŠNJAN: Magdalenjina zatvara promet u povijesnoj jezgri – građani imaju rok za premještanje vozila

BEBE NA POREŠTINI: Pozitivan prirodni prirast imaju Vižinada i Kaštelir – male sredine koje se trude zadržati mlade obitelji