in

Zdravi Novigrad obilježio Svjetski dan jabuke i šesti rođendan udruge

Nedavno je održana šesta po redu manifestacija kojom su članice i članovi udruge Zdravi Novigrad obilježili Svjetski dan jabuke, te time proslavili i šesti rođendan udruge. Dan jabuke održan je u novigradskoj Zajednici Talijana.

U okviru manifestacije biralo se najbolje slano i slatko jelo od jabuke. Za nagrade je konkuriralo pet slanih i dosad rekordnih 18 slatkih jela, a pripremljena su i četiri jela od jabuke izvan natjecateljske konkurencije, za degustaciju posjetiteljima, priopćeno je iz Grada Novigrada.

Žiri u sastavu Orieta Vrcelj, Dalibor Vošten i Valmi Fabris, odlučio je kako je najbolje slano jelo pripremila Meri Hanžek, višestruka pobjednica ovog natjecanja. Njezini „zarolani trupci“ osvojili su nepca žirija i zaslužili prvu nagradu. Drugo mjesto pripalo je Ireni Blažić, a treće Zori Radošić. U konkurenciji slatkih jela od jabuke prvo mjesto osvojila je rolana baklava od jabuka Ive Olujić, ispred drugoplasirane Luize Štokovac i trećeplasirane Giuliane Benjak.

Posjetitelje je dočekala i ponuda lokalnih proizvoda te rukotvorina nekolicine izlagača. Svojom su se ponudom predstavili Simona Jugovac, Diana Lubiana, Sonja Obšivač i Luka Šegon, a bila je tu i buzetska Delicia, s ponudom na licu mjesta ispečenih keksa. Za glazbenu kulisu pobrinuo se Davor Hačić-Hačo.

Dan jabuke i rođendan Zdravog Novigrada imao je i humanitarni karakter. Posjetitelji su naime mogli uzeti oslikane vrećice koje su izradile članice Zdravog Novigrada, te dati svoje donacije za nabavku bolesničkog kreveta. Na taj se način prikupilo 1.500 kuna, čemu je pridodan iznos od 5.000 kuna kojeg je donirao novigradski Moto klub Pirates.

Mogla se ovom prigodom razgledati i izložba radova dvaju novigradskih dječjih vrtića, Tičići i Suncokret/Girasole, kao i fotografije s prethodnih obilježavanja Dana jabuka. Za aranžiranje prostora na kojem se odvijala manifestacija ove je godine bila zadužena Patricija Smoljkić.

POMOGLA I KUJICA MAŠA: Istarska policija pronašla drogu višemilijunske vrijednosti

STRESS FREE kultura u organizaciji – predavanje Sandre Mraović Deković u porečkom Mjesecu poduzetništva