in

Chef David Skoko podučavao mlade kuhare, konobare i barmene

Foto: Aminess

Niz stručnih edukacija u sklopu projekta Aminess Gourmet Lab, koji je pokrenula novigradska turistička kompanija Aminess pod vodstvom chefa Davida Skoke i najvećih stručnjaka iz različitih ugostiteljskih područja, uspješno je završen, javljaju iz ove tvrtke. Na edukacijama je sudjelovalo više od 60 članova Aminess gourmet tima koji su tijekom veljače i ožujka imali priliku učiti od najvećih profesionalaca na gastro sceni.

Mladi kuhari, konobari i barmeni stekli su nova znanja i vještine iz područja somemelierstva i miksologije, slastičarstva, sous vide kuhanja, rižota i tjestenina, izrade kruha, pripreme i dozrijevanja mesa te radionice craft piva. Slušali su tako predavanja Davida Skoke, miksologa i stručnjaka za žestoka pića Vjenceslava Madića Kishonija, specijalista za pizzu Marina Vanjka te mnogih drugih. Program je uključivao i teme poput unapređenja prodaje pomoću govora tijela i retorike te kontrole normativa.

Osim Aminess Gourmet Laba, Aminessovi zaposlenici redovito sudjeluju na različitim edukacijama, čak i izvan Hrvatske. Šest članova Aminess gourmet tima iz Istre i Dalmacije radilo je uz bok poznatim chefovima. Za vrijeme boravka u Sloveniji kuhari su, kao ravnopravni članovi kulinarskog tima, svakodnevno sudjelovali u radu i imati priliku usavršiti se uz najbolje slovenske chefove u renomiranim restoranima. Kuhari su tako imali priliku dodatno razvijati vlastitu karijeru, usavršavati odnos prema gostima te si olakšavati buduće izazove svakodnevnog posla, javili su iz Aminessa.

CRVENI KRIŽ POREČ: Cvijeće za Dan žena za najstarije stanovnice Poreštine

OZBILJNA PRIJETNJA ILI DJELO UČENIKA? Bomba u bujskoj srednjoj školi