in

Jučer i danas u Rovinju Istria Gourmet Festival

Istria Gourmet Festival, foto: Manuel Paljuh

U Rovinju je jučer započeo Istria Gourmet Festival – dvodnevni festival posvećen edukaciji  s naglaskom na nove trendove u hotelijerstvu visoke kategorije i svjetskom kulinarstvu.

U ime grada domaćina dobrodošlicu posjetiteljima zaželio je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, a festival je otvorio direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Konferenciju, čija je s osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka na polju enogastronomije, Turistička zajednica Istre organizirala je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao glavnim partnerom i Maistrom, vodećom hrvatskom hotelskom kompanijom, kao suorganizatorom  festivala.

Četvrto izdanje Istria Gourmet Festivala održava se u hotelu Lone 29. i 30. listopada. Prvi dan na rasporedu su tri programa, uz čak 20 Michelinovih zvjezdica.

Zvijezde dolaze u Istru – naslov je programa koji okuplja svjetska imena gastronomije – poznate chefove koji vode poučne show cookinge i zanimljiva edukacijska predavanja, a novost festivala su dva specijalizirana master classa posvećena gourmet pizzi i craft pivi.

Poseban dodatak ovom festivalu su gala večere vrhunskih chefova: u hotelu Lone gostuje chef Matteo Mettulio te chefovi Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino koji će goste uvesti u tajne amazonske kuhinje, dok u restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gala večeru kreira chef Roberto Cerea.

Sutra su na programu prezentacije najnovijih znanja s područja hotelskih operacija kao i o važnosti vrhunskih restorana u hotelima te gourmet proizvoda s posebnim naglaskom na vino.

Višese može pronaći na istra.hr/hr/gourmetfestival.

Plesačice Mota 08 vratile se iz Italije s pregršt medalja i pehara

Dani švoja slave ovu plemenitu ribu i pozivaju na kušanje do 18. studenog