in

Dani švoja slave ovu plemenitu ribu i pozivaju na kušanje do 18. studenog

Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list

Restorani sjeverozapadne Istre nude bogate menije s najmanje četiri slijeda tijekom Dana švoja koji su u tijeku i traju do 18. studenog. Upravo ova manifestacija dokazuju da je Istra uistinu specifično mjesto koje uvijek vrijedi posjetiti, jer se spajaju hrana i priroda. I ove jeseni slavi se plemenita riba list, čiji okus osvaja sve turiste i posjetitelje dugi niz godina.

Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list

Za pripremu ove bijele ribe pobrinut će se chefovi devet priznatih istarskih restorana i konoba na području Umaga, Buja, Novigrada i Zambratije, koji će svojim gastronomskim znanjem i umijećem prezentirati njen okus u kombinaciji s mnogim raznolikim delicijama.  U više od mjesec dana nude se bogati jelovnici s najmanje četiri slijeda na bazi lista. Kao i uvijek, uz švoju chefovi na svojim menijima uključujuju i ostale delikatese i autohtone istarske proizvode uz neizostavnu ponudu domaćih kvalitetnih vina i maslinova ulja.

-Dani švoja su postali svojevrsna gastronomska tradicija kojoj se radujemo dolaskom svake jeseni, a ključna je u predstavljanju istarske gurmanske kulture. Vrhunski chefovi i ovog će puta predstaviti list u različitim jelima spremljenima na tradicionalan, ali i moderan način. Uz uživanje u sjajnoj hrani, bit će to i prilika za sve goste da uživaju u ljepotama i u jesenskom izdanju sjeverozapadne Istre. Kroz događanja poput ovog, sjeverozapadna Istra gradi reputaciju cjelogodišnje destinacije, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

List, poznat po svom specifičnom zamamnom okusu, popularan je među  stanovnicima sjevorezapadne Istre pod nazivom švoja, bogat je izvor mineralnih soli, vitamina B skupine, te nezasićenih masnih kiselina i samim time idealan za očuvanje zdravlja živčanog i krvožilnog sustava.

Više informacija o ovogodišnjim Danima švoja može se pročitati na web stranici Colours of Istria.

Istria Gourmet Festival

Jučer i danas u Rovinju Istria Gourmet Festival

Izložba ”Tarske ulike-Ulivi de Torre” otvorena u porečkoj Galiji