in

Izložba ”Tarske ulike-Ulivi de Torre” otvorena u porečkoj Galiji

Unatoč olujnom jugu u prisutnosti brojne publike otvorena je u ponedjeljak navečer u Klubu umirovljenika Galija, u prostorima Likovne udruge Poreč, izložba pod nazivom ”Tarske ulike-Ulivi de Torre”. Prigodnim govorom posjetiteljima i autorima obratili su se predsjednica LUP-a Ester Diklić i zamjenik načelnika Općine Tar-Vabriga koja je sufinancirala projekt, Gaetano Benčić.

Već treću godinu za redom Općina Tar-Vabriga svojim sufinanciranjem sudjeluje u ostvarivanju likovnog projekta koji je tematikom vezan za područje i okolicu Tara i Vabrige, a ove je godine to maslina koja se u ovim prostorima još od antike prerađuje, za što postoje i materijalni dokazi. Benčić je rekao da ovaj projekt možemo već nazvati tradicionalnim i da povezuje ljude i mjesta, a to je u današnje doba neophodno.

Od 16 radova, koje su članovi LUP-a uradili na materijalu kupljenom doniranim sredstvima, zidove donatora krasit će rad Dragice Vasiljević  ”Berači maslina”. Autorici je nakon proglašenja uručen vrijedni slikarski materijal.

Otvaranje izložbe uveličala je pjesmom vokalna skupina Zajednice Talijana Labinci ”Nigrignanum” kojoj su se na kraju priključili i posjetitelji iz Tara i Vabrige. Zakuska koja je upriličena na kraju programa bila je izvrsna prilika za druženje autora i posjetitelja.

Izložba se može pogledati do 17. studenog, osim nedjelje i praznika, u radno vrijeme Galije.

Dani švoja slave ovu plemenitu ribu i pozivaju na kušanje do 18. studenog

Radionica „Kuna po kuna-kasica puna“ u čast Svjetskog dana štednje