in

MARENDA S OBRTNICIMA 13. travnja na pulskoj tržnici nudit će bakalar s fužima, na salati s melancanama, pohani…

Marenda s obrtnicima nova je gastronomska manifestacija koja će se održati 13. i 27. travnja na pulskoj tržnici. Organizaciju potpisuju Udruženje obrtnika Pula, Tržnica i Turistička zajednica grada Pule.

Cilj ove marende je približavanje obrtnika građanima i drugim posjetiteljima Pule. Namjera obrtnika je pokrenuti nove aktivnosti u gradu i proširenje ponude događanja. Marenda s obrtnicima ovog će se puta nadovezati na Uskrs, pa je odabran bakalar koji će se pred građanima pripremati na puno načina. Obrtnici su osmislili i slogan manifestacije „Tko bakalar na razne načine voli, nek’ izvoli!“.

Razna jela od bakalara prodavat će se za simboličnih 20 kuna po porciji, a bit će u ponudi pet vrsta jela i namaza od bakalara.

Za glazbenu podlogu 13. i 27. travnja pobrinut će se dečki iz OPG Groovoteke koji će „zasvirati“ svoje ploče između kestenova zelene tržnice i ostalim prodavačima na kamenim stolovima.

Od jela koja su najavljena bit će u ponudi fuži s pastom od bakalara i broskvom, namazi od bakalara klasičan, s tartufom i čilijem, pohani bakalar u tempuri, salata od bakalara i melancana te brodet od bakalara s palentom.

TAR: 15. travnja eko akcija i CVJETNI KORZO

POZNATO PRVO GLAZBENO IME: Bajaga i Instruktori na festivalu Poreč Open Air