in

POZNATO PRVO GLAZBENO IME: Bajaga i Instruktori na festivalu Poreč Open Air

Foto: Valamar PR

Nakon uspješnog trećeg festivalskog izdanja, od 1. srpnja do 14. rujna Poreč Open Air Festival vraća se četvrti put na ulice i trgove stare gradske jezgre i na otok Sveti Nikola. Poreč tako i ove godine postaje velika pozornica na otvorenom s bogatim svakodnevnim programom kojeg organizatori svake godine dižu na višu razinu.

Festival se sastoji od četiri kategorije: Street Performance, Music Nights, Cinema and Theatre i Special Events. Posebna se pažnja i ove godine posvećuje glazbenom dijelu programa i, dok dio još ostaje iznenađenje, organizatori su otkrili prvo ovogodišnje glazbeno ime: Bajaga i Instruktori, koji će 14. rujna na porečkoj rivi, staviti točku na „i“ kada je riječ o vrhunskim glazbenim doživljajima tijekom ljeta u Poreču.

Poreč Open Air organizira hotelijerska tvrtka Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima – Gradom i Turističkom zajednicom Grada Poreča, tvrtkom MPG kao organizatorom događanja te mnogobrojnim sponzorima i partnerima, priopćeno je danas iz Valamara.

„Ljeta u Poreču više ne možemo zamisliti bez Poreč Open Air Festivala. Ta nas manifestacija čini drugačijima od drugih –  svakog dana živa glazba, kino na otvorenom, cirkus i predstave za djecu…samo su mali dio onoga što netko može doživjeti. Svaka godina donosi nekakve novitete u programu festivala, pa tako i ova – na ulicama Poreča doživjet ćemo nešto što do sad još nismo imali prilike, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik kaže kako se raduje još jednoj sezoni festivala i dodaje: „Na temelju pozitivnih iskustava gostiju raste pozitivan imidž destinacije i želja za ponovnim dolaskom. Poreč Opn Air je tom segmentu sadržajno usmjeren zadovoljavanju najrazličitijih ukusa što u konačnici znači – zabava za sve gušte.“

Nove lokacije, bogat sadržaj i nezaboravna iskustva

Festival počinje 1. srpnja kada će cirkuska družina Circus in the City novom predstavom svim posjetiteljima priuštiti užitak gledanja originalnog Cabaret showa. Ljubitelji filma svakog će dana u sklopu programa Open Air Cinema moći uživati u projekcijama filmskih hitova, a za najmlađe posjetitelje organizatori i ove godine donose uzbudljivi Bal princeza koji će klince i klinceze odvesti u čaroban svijet Alise u zemlji čudesa.

Ovogodišnji je program bogatiji za gastro festival, romantiku i pogled u 3D svijet. Tako će oni zaljubljeni svakog utorka u vrtu Ville Polesini, moći uživati u romantičnom zalasku sunca s pomno biranim stihovima jazz i pop skladbi u izvedbi poznatih hrvatskih glazbenika poput Mije Dimšić, Zsa Zse, Vesne Pisarović i drugih, a novi koncept Beats & Bites uključuje i gastronomsku ponudu s obzirom na poznatu činjenicu da ljubav ide i kroz želudac.

Od ove godine posjetitelji će moći uživati i u 3D Video Mappingu – 3D video animaciji koja će se projicirati na Gradsku vijećnicu, a čarobne projekcije posjetitelji će moći pratiti s Rive svakoga petka u večernjim satima od sredine srpnja do kraja kolovoza.

Kao i svake godine ni ove neće izostati interaktivni, obiteljsko zabavno-edukativni program Istra Inspirit koji je prošlih godina izazvao velik interes domaćih i stranih posjetitelja. Svake će nedjelje sudionici obići otok Svetog Nikole, a pratit će ih čarobna glazba te mnoštvo vila i vilenjaka. Avantura će završiti u osvijetljenom parku ispred dvorca Valamar Isabella gdje će posjetitelje dočekati likovi istarske mitologije.

Uz već publici poznati Tunalicious festival, koji na porečku rivu dovodi brojne specijalitete od tune, zadnji tjedan festivala posjetitelji će moći uživati i u okusima i mirisima svjetske gastronomije. World Plates festival Porečanima i njihovim gostima približit će specijalitete meksičke, talijanske, američke i kineske kuhinje, uz nezaobilazne domaće istarske delicije i popratni glazbeni program.

MARENDA S OBRTNICIMA 13. travnja na pulskoj tržnici nudit će bakalar s fužima, na salati s melancanama, pohani…

HOLIVUDSKI FILM SUTRA ZATVARA GLAVNU ROVINJSKU ULICU: Na setu prava akcija – bilo je dramatične pucnjave, a jurilo se i u staroj Ladi