in

ŠETNJA U ZNAKU MUŠKATA: Sweet Wine & Walk u Momjanu 13. travnja

Novo izdanje „slatke“ šetnje za sve eno-gastro entuzijaste u organizaciji klastera sjeverozapadne Istre sprema se za subotu, 13. travnja, kada će se održati ovogodišnji, drugi Sweet Wine & Walk u Momjanu.

Ljubitelji prirode, aktivnog načina života i istarskog vina, degustirat će slatki muškat momjanski, izvorno hrvatsko vino, jedinstveno na svijetu te gourmet specijalitete s područja sjeverozapadne Istre.

Polazišna točka vinske povorke je Sv. Mauro kod Momjana, gdje će sudionici moći preuzeti svoje torbe s konzumacijskim karticama za degustacije, degustacijske čaše, vodu i kartu staze. Prva postaja na kojoj će šetači moći odmoriti i uživati u okusima Istre bit će vinski podrum obitelji Sinković nakon kojeg slijede vinarije Kabola, Kozlović, Prelac, punkt Brajko te kušaonica meda OPG Valenta. U blizini momjanskog kaštela odzvanjat će melodije srednjovjekovne glazbe koja će šetače pratiti dijelom puta. Manifestacija će završiti zabavom kod vinskog podruma Sinković, gdje će sudionici nastaviti uživati u izvrsnim vinima i ukusnoj hrani, uz glazbu i ples, priopćeno je danas medijima.

Manifestacija je lani prvi put organizirana po uzoru na Istria Wine & Walk koji već pet godina okuplja ljubitelje prirode, aktivnog načina života i istarskog vina. Sudionici će, uz ugodnu šetnju kroz sedam kilometara istarske unutrašnjosti, uživati u ponudi vrhunskih istarskih vina iz čak pet vinarija poznatih lokalnih vinara.

Prošlogodišnje, prvo izdanje Sweet Wine & Walka okupilo je više od 300 šetača duž staze od 7 kilometara. Kotizacije su bile rasprodane u svega par dana, a tražila se karta više.

Više informacija može se naći na www.coloursofistria.com.

UMAG: Starija žena provalila i pokrala stan

Time Out Istria 2019. – novim vodičem do bogatijih turista iz Kanade, Velike Britanije, Beneluxa…