in

TINJAN: Počeo ljetni Festival istarskog pršuta – večeras nastupa Top of The Pops, a sutra Duo Magnolia i Replay band

Jučer je otvoren Festival istarskog pršuta u Tinjanu, a bogat program predviđen je i za danas i sutra.

Najbolji doživljaj svaki put, jedan i jedini istarski pršut. Pod tim je sloganom otvoren prvi ljetni Festival istarskog pršuta u Tinjanu na kojem je deset lokalnih proizvođača pršuta izložilo svoje delicije, a sve sa ciljem da se prezentiraju istarska blaga te da se pokaže kako turizam nisu samo more i obala, već da on itekako postoji i u srcu poluotoka.

Ovog vikenda domaći proizvođači pršuta, Udruga istarskih pršutara, iznijeli su na stol vrsnu deliciju i svim posjetiteljima prezentirati plodove svoga rada. Jedite, pijte i uživajte, a sve to uz sudionike FIP-a čiji istarski pršuti imaju oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla:

Pršuti Antolović, Pršutarna Dujmović, Pršutana Jelenić, Pršuti Milohanić, Pršuti Radetić, OPG Danijel Erman, OPG Franjul, Budak Pršuti, Compari Pršuti, Pršutarna Tomaso te Pisinuim.

Uz vrhunske pršute koji su proizvedeni upravo na ovakav način, možete kušati sireve proizvođača OPG Rober Fabris, OPG Orbanić Silvano i OPG Cetina Franko, maslinova ulja Milohanić, OPG Marčelo Rioža i OPG Pinezić Anđelo te med OPG Brečević i Vinko Dantinjana. Neizostavni su i kolači i kruh koje donosi Reginex.

U subotu vas zabavljaju Top Of The Pops, a u nedjelju Duo Magnolija i Replay Band. Ulaz je besplatan, događanja kreću navečer u 20 sati, a u nedjelju od 18 sati. Očekuje vas opuštena zabava u pravom ljetnom điru, na kojoj ćete u ugodnoj večernjoj atmosferi, pod laganim svjetlima lampica i lampiona, guštati u vrhunskoj hrani i dobroj glazbi.

“Nema pršuta bez Istre, ni Istre bez pršuta. Ljetni festival Istarskog pršuta organiziramo po prvi put ove godine sa željom da svi gosti, turisti Tinjana kušaju naš najbolji proizvod- istarski pršut, ali ujedno i prepoznaju Tinjan kao zanimljivu destinaciju za odmor i uživanje u središtu Istre. Drago mi je da su prvi dan festivala posjetili brojni turisti koji ljetuju u kućama za iznajmljivanje u našem kraju, ovo je za njih dodatni sadržaj, nešto što im pojačava dojam boravka u Istri”, kaže nakon prvog dana festivala  načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin.

Foto: Ante Tomaić

Festival umjetničke produkcije: ARTISTICO u Rovinju 21. srpnja

Bogato ljeto u Funtani: SEVILJSKI BRIJAČ na prepunom trgu izazvao ovacije