in

Bogato ljeto u Funtani: SEVILJSKI BRIJAČ na prepunom trgu izazvao ovacije

Seviljski brijač u Funtani

Ovog je tjedna u Funtani gostovala najslavnija komična opera svih vremena „Seviljski brijač“. Petsotinjak ljudi uživalo je u adaptiranoj izvedbi opere po zamisli Giorgia Suriana, svjetski poznatog opernog tenora, a dijelove opere zajedno sa svojim maestrom izveli su mladi studenti Muzičke akademije u Zagrebu Ivan Šimatović, Ivana Krušćić, Stefano Surian, Dario Berčić i Nina Franulović.

Publika je glumce ispratila na kraju burnim pljeskom i ovacijama.

Funtanjansko ljeto nudi svakog tjedna bogatu lepezu kulturnih događanja, a kako je proteklo gostovanje “SEviljskog brijača” pitali smo direktoricu Turističke zajednice Funtana Anu Milohanović Čehić.

-Trg sv. Bernarda bio je prepun posjetitelja, sva su sjedeća mjesta bila popunjena. Kratak sažetak opere bio je pripremljen na letku na četiri jezika, koji je podijeljen publici te su i stranci mogli razumjeti sadržaj. Radi se o duhovitoj i zabavnoj verziji opere, uostalom jednoj od najpoznatijih opera uopće. Čak i strancima je bilo pravo zadovoljstvo pratiti predstavu, iako možda nisu razumjeli jezik, komentirala je direktorica TZ-a koji organizira ovaj ljetni program.

Publika je s velikim užitkom i oduševljenjem pratila cijelu predstavu. Interpreti su bili izvrsni, što je publika pokazivala čestim toplim aplauzima. Bilo je puno smijeha i pljeska, te su glumci ispraćeni sa scene uz dugotrajan aplauz i stajaće ovacije, prenosi nam Milohanović.

-Jako smo zadovoljni posjećenošću ovog događaja, ali i odazivom publike na sve ostale koncerte i programe koje organiziramo na Trgu sv. Bernarda. Svojim posjetiteljima nudimo kvalitetan i raznovrstan program te vjerujemo da uživaju u svim koncertnim izvedbama. Sljedeći utorak nastupa Klapa Kampanel, a potom slijede koncerti Marka Tolje, Antonele Doko i Dina Antonića, Katje Budimčić Sabljar i Martina Marića, Antonele Malis, Voljena Grpca te brojnih drugih izvrsnih glazbenika, najavila je direktorica TZ-a.

Foto Ana Milohanović Čehić

TINJAN: Počeo ljetni Festival istarskog pršuta – večeras nastupa Top of The Pops, a sutra Duo Magnolia i Replay band

Motociklist smrtno stradao između Vodnjana i Bala – cesta zatvorena radi očevida