in

U VRSARU OD 21. RUJNA – Goložece di Orsera nude najbolje istarske pijate po povoljnim cijenama u 7 restorana

Foto Tanja Kocijančić

Danas je u Vrsaru predstavljena nova gorumet manifestacija GOLOŽECE DI ORSERA koja službeno počinje sutra, 21. rujna i trajat će do 28. rujna. Tijekom tih sedam dana u 7 poznatih vrsarskih restorana kušat će se promotivni riblji i mesni jelovnici s tipičnim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

Projekt je u ime Turističke zajednice Vrsar predstavila Tea Štifanić, koja je istaknula kako se nada da će manifestacija postati tradicionalna i da će im se dogodine pridružiti i drugi ugostitelji.

Novinarima na predstavljanju ponuđena su neka od jela koja će se moći kušati po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost namirnica. Svaki se meni sastoji od tri jela, uključujući i desert, po cijeni od 120 kuna.

Restorani koji sudjeluju u ovom prvom izdanju su TroštFančitaLa RosaKonoba kod LuceFish Food SrdelaDvi Palme Trattoria Basilico.

Na meniju će se, između ostalog, naći i delicije od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragua od sipe vrsarskih peškadura s palentom i mediteranskim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih.

Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara.

Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji TZ Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć partnera, turističke kompanije Maistre, a ima za cilj predstaviti tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak i produženje sezone.

Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska „Uživam tradicijo“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno kulinarsku tradiciju i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj lokalnih običaja i kulinarike.

Nogometaše porečkog Jadrana čekaju derbiji protiv Rovinja, Intera i labinskog Rudara

O MOĆI KREATIVNOSTI u Puli – Velika gužva na otvorenju izložbe i promociji knjige s presjekom plodnog 15-godišnjeg rada STUDIJA SONDE