in

Vikend istarskog tartufa u Buzetu

Foto: TZ Buzet

U subotu i nedjelju, 3. i 4. studenog, u Buzetu će se održati 17. izdanje Vikend festivala istarskih tartufa. U jedinom hrvatskom gradu tartufa oba će dana svi posjetitelji u velikom šatoru od tisuću kvadrata u Mašimovoj škuji moći pogledati izložbu, degustirati i kupiti tartufe, te tipične istarske proizvode (pršut, sir, maslinovo ulje, vino, med, džemovi, marmelade, prirodni sokovi, domaći keksi , domaća tjestenina, rakije i drugo). Predstavit će se više od sedamdeset izlagača iz Istre, ali i ostalih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Uz razgledavanje sajma posjetitelji će moći sudjelovati u radionici izrade domaće tjestenine, te uz prezentaciju profesionalnih kuhara vidjeti kako pripremati jela s tartufima u djelu programa „Chef on stage“. 

Manifestaciju će u subotu u jutarnjim satima otvoriti mini pustolovna utrka Lov na tartuf, koja se uspješno održava već dugi niz godina i koja privlači veliki broj ljubitelja trekinga. U nedjelju će se posjetitelji moći okušati u radionici izrade čokolade uz majstora čokolatijera Vilija Radonića.

Biranje najvećeg i najtartufa sajma bit će u subotu u 14 sati. Šator će oba dana biti otvoren od 11 do 19 sati.

Također, pripremljeni su i bogata ugostiteljska ponuda, zatim kutak za djecu i kulturni program. Ulaz je besplatan. Organizator manifestacije je TZ Grada Buzeta, suorganizator i pokrovitelj Grad Buzet, suorganizatori SRK Alba, gradski komunalac Park, a među sponzorima su i županijski TZ, te županijski odjeli za turizam i poljoprivredu. Više o manifestaciji na www.tz-buzet.hr.

Arijela Bajkin iz Umaga osvojila titulu „Naj tete iz vrtića“

Arijela Bajkin iz Umaga osvojila titulu „Naj tete iz vrtića“

Velenik, Sladoljev Persuric

Jerko Sladoljev: Ipak je najvažniji grad – turisti kod nas ne dolaze zbog hotela, nego zbog Poreča