in

Vrhunski chefovi u Vižinadi – Naučite nešto novo na radionicama “Show cooking – slow food”

Dragan Jovanović

Vižinada polako postaje cjelogodišnja destinacija u kojoj se i izvan ljetne sezone organiziraju zanimljiva događanja, pa iz Turističke zajednice s veseljem najavljuju interaktivne kulinarske radionice “Show cooking – slow food” koje će se tijekom prosinca održavati u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi.

Deniz Zembo
Deniz Zembo

Ovaj će novitet u ponudi Vižinade zasigurno oduševiti sve poklonike dobre hrane, kuhanja i vrhunskih vina, s obzirom da će svaku od radionica voditi top chefovi, uz prisustvo vinara koji će sudionike naučiti sve o sljubljivanju vina sa spravljenim jelima. Održat će se ukupno tri radionice, 1., 2. i 3. prosinca u 16 sati, a vodit će ih kuhari Dragan Jovanović, Damir Modrušan i Deniz Zembo. Na prvoj radionici jela će se sljubljivati s vinima Geržinić i Sosich wines, na drugoj ćete otkriti arome vina Deklić i Bruno Ferenac vina, dok će vas treća radionica odvesti u svijet vina Giulija Ferenca te Franca Armana. 

Damir Modrušan
Damir Modrušan

Procjenjuje se da će svaka “Show cooking – slow food” radionica trajati oko četiri sata te da će pružiti doista nezaboravno eno-gastro iskustvo pod mentorstvom kulinarskih stručnjaka, dok će cijelu priču oplemeniti i vinari sa svojim proizvodima i znanjima. Jela spravljena na radionicama sudionici će odmah i degustirati uz vina uživajući tako u okusima ukusnih i maštovitih gastro kreacija te će nakon svega ponijeti sa sobom nova, vrijedna kulinarska znanja i ideje.  Na radionicama će biti maksimalno petnaest sudionika što će omogućiti mentorima da se svakom posvete u potpunosti.

Cijena za sve tri radionice za jednu osobu iznosi 600 kuna, a odlučite li se samo za neku pojedinačnu cijena je 250 kuna po osobi. Prijaviti se možete mailom ili telefonski te ujedno na isti način dobiti i sve dodatne informacije. E-mail: info@tz-vizinada.hr ili tel: 052 446 110.

Centar za posjetitelje Maraston, uređen u prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu u Vižinadi, raspolaže vrhunskom kuhinjom koja nudi apsolutno sve što je potrebno za pripremu jela i degustacije, a intencija ovih interaktivnih radionica je da vrsni kuhari pokažu kako spraviti tradicionalna istarska jela na moderan način. Pritom će se koristiti i najkvalitenije namirnice koje će biti nabavljene kod lokalnih proizvođača i OPG-ova.

Svrha eno-gastro radionica je da na prepoznatljiv i atraktivan način privuku posjetitelje u Vižinadu te potaknu cjelogodišnju promociju eno-gastronomskog turizma, ali i ostalih  kulturnih, povijesnih i turističkih sadržaja na području Općine Vižinada. Osim toga, organizacija i promocija radionica doprinijet će snažnijoj popularnosti Centra za posjetitelje Maraston te privući veći broj posjetitelja. Ovakvim aktivnostima stvara se dodatna turistička ponuda kao generator novih motiva domaćih i stranih posjetitelja za dolazak u Vižinadu. Organizator projekta eno-gastro radionica je Turistička zajednica Općine Vižinada, uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Više informacija ssaznajte na Facebook stranici Visit Vižinada.

Košarkaški klub Poreč s novom maskotom - Foto Manuel Paljuh

Porečki košarkaši pozivaju – Pomognite nam izabrati ime za novu maskotu!

Podjela sadnica građanima 2019. - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Akcija “Zasadi stablo ne budi panj” – Dođi besplatno po svoju biljku