in

Vrsar: Bogat program za Martinje

Vrsar će u čast sv. Martinu feštati četiri dana. Bogat program počeo je danas međunarodnim turnirom u stolnom tenisu u dvorani OŠ Vrsar. U subotu, 10. studenog, planinarski klub Planik vodit će pješačenje od Vrsara do Sv. Mihovila u Kloštru upotpunjeno vodenim stručnim razgledom  arheološkog lokaliteta Monte Ricco (rimska cisterna) i samostana Sv. Mihovil. Za polaznike pješačenja osigurana je besplatna marenda u Kloštru i povratak autobusom do Vrsara. U subotu popodne će svi koji vole mete i strelice naći svoje mjesto na turniru u pikadu u staroj školi u Vrsaru.

U nedjelju, 11. studenog, u 9.30 sati održat će se odbojkaški turnir za djevojčice, a u 9.45 započinje gastro-biciklijada koja će bicikliste i zaljubljenike u prirodu provesti kroz područje vrsarskih maslinika i šume Kontije. Tijekom biciklijade moći će se kušati proizvodi lokalnih proizvadača ulja Kalčić i Ursaria, te mlado istarsko vino.

Cjelodnevna proslava Sv. Martina u nedjelju

Nedjelja je rezervirana za druženje na trgu kroz cjelodnevni program namijenjen svim generacijama i interesima.  Svečanim misnim slavljem u 11 sati u crkvi sv. Martina, Vrsar će proslaviti blagdan svoga zaštitnika, nakon misnoga slavlja, Ženski Zbor „Mendule“ održat će prigodni koncert.

Program na trgu počinje već od podneva i to nastupom “Porečkih delfina”.  Mališani iz dječjeg vrtića “Tići” ponosno će pokazati pjesme i plesove koje su naučili, a djeca školskog uzrasta svoje će talente dokazati na dječjem festivalu. Samo za odrasle je turnir u  briškuli i natjecanje u pripremi istarske supe, te mlado vino proizvodača Privitelio iz Flengi.  

Kulinarska ponuda i prezentacije

Vrsarske će udruge već tradicionalno kuhati za svoje sugrađane, a ove godine im spremaju šugo, palentu, kapuz i fugasette. Dok se jela budu krčkala u loncu, na trgu će se odvijati dvije kulinarske prezentacije: Mirjana Žiković će za prisutne pripremati jela od plave ribe na inovativne načine, a kuhar Vlado Hrvatin će svima ponuditi kolače s preljevom od muškata. Ponudu će upotpunjavati istarski OPG-ovi sa suhomesnatim proizvodima, uljem i slasticama.   

Pjesma i svirka će upotpuniti doživljaj fešte, i to uz uvijek raspoložen Tu&Tamo Band. Svoj će rad predstaviti i pjevački zbor Zajednice Talijana Vrsar “La Contrada”. 

Vrsar: Bogat program za Martinje

KAKO SUDJELOVATI:

Prijave za pješačenje  na broj 091/50 78 019 – Igor Ostojić

Prijave za biciklijadu su od 09.30-10.00 ispred mesnice Kalčić  (Dalmatinska 1, Vrsar)

Za briškulu i pikado prijave se vrše pola sata prije početka turnira, u prostorima održavanja.

Ostale aktivnosti su otvorene za sve bez prijave.

"MARKIRANJE": Sabor u listopadu zasjedao 15 dana, neopravdano izostalo 11 zastupnika

“MARKIRANJE”: Sabor u listopadu zasjedao 15 dana, neopravdano izostalo 11 zastupnika

Poreč: Prvi Mjesec poduzetništva izazvao veliki interes

Poreč: Prvi Mjesec poduzetništva izazvao veliki interes