in

Mima donirala namještaj porečkoj Hitnoj pomoći

Kuhinju s aparatima, dva kauča i manji krevet s madracem, ukupne vrijednosti 19 tisuća kuna, donirala je tvrtka Namještaj Mima porečkoj Ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Službena primopredaja donacije upriličena je danas u prostorima porečke Ispostave, a prisustvovali su joj uz predstavnike donatora – Ivanu Džombić, voditeljicu marketinga u pulskoj Mimi i asistenticu u marketingu Jelenu Ivančić i dr. Gordana Antić, voditeljica porečke Ispostave i njezini djelatnici, te zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Poreča Gordana Šušljik, posrednica u ovoj donaciji.

Kako je rekla Džombić, ideja je došla kada su vidjeli nedavni članak o donaciji porečkog poduzetnika Hitnoj pomoći i zanimalo ih je kako im i oni mogu pomoći, te doznali da je prostor u kojem borave liječnici i medicinsko osoblje namještaj dotrajao, a budući da im smjena traje i po 12 sati i vrlo im je važno da imaju adekvatan prostor u kojemu borave između intervencija. Odlučili su im pomoći, jer kako kaže Džombić, pomažući Hitnoj pomoći, pomažu svim građanima. 

– Već dugi niz godina uključeni smo u društveno odgovoran koncept poslovanja, jer taj koncept doprinosi svim stranama. Pomažemo udrugama i institucijama i tako pomažemo njihovom radu i profiliramo se kao društveno odgovorno poduzeće i stječemo povjerenje zajednice, te pomažemo osobama kojima je pomoć potrebna. Imamo široki spektar udruga i organizacija koje doniramo, radili smo i s Općom bolnicom u Puli u donacijama u obliku namještaja i novčanim sredstvima. Ponekad je teško odabrati koga donirati, ali drago nam je da možemo na taj način pomoći, za drugu godinu već imamo proširen budžet za donacije, kazala je Jelena Ivančić, asistentica u marketingu.

Tim porečke Hitne zahvalio se donatorima  i posrednici na ovoj donaciji, te im uručio zahvalnicu za ovaj plemenit čin, a voditeljica Antić i za njih je imala jedno iznenađenje.

– Ovo je jedna lijepa božićna priča, važno je da su radnici sada sretni i zadovoljni, jer kako naporno rade, važno im je da mogu odmoriti gdje je udobno i skuhati si kavu ili čaj. Jako smo zahvalni svima prepoznavanju važnosti Hitne. Ono što mi možemo dati to je edukacija – kako pomoći čovjeku kada se radi o neodgodivoj pomoći kada je čovjek bez svijesti, guši se ili jako krvari i ponudili smo im zauzvrat, edukaciju iz postupaka osnovnog održavanja na životu i upotrebe automatskog vanjskog defibrilatora koje ćemo za djelatnike Mime provesti u idućoj godini, najavila je dr. Antić.

Petar Brajković i Dona Dodich najveseliji glasovi 2018.

Petar Brajković i Dona Dodich najveseliji glasovi 2018.

Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu

Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu