in

POREČ: Drugo izdanje manifestacije “Gušti Merkata” u znaku bakalara

Foto Tanja Kocijančić

Drugo uspješno izdanje gastro-glazbene manifestacije “Gušti Merkata” na porečkoj tržnici, održano danas 21. lipnja, oduševilo je posjetitelje s pripremom bakalara.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Iza nas je drugo izdanje gastro-glazbene manifestacije “Gušti Merkata” koja je ovaj put okupila brojne ljubitelje dobre hrane i glazbe na veselom druženju na porečkoj tržnici.

Danas je manifestacja bila posvećena pripremi bakalara, tradicionalnog jela koje je oduvijek zauzimalo posebno mjesto u kulinarskoj tradiciji našeg kraja. Jedan od vodećih proizvođača bakalara u Istri – Alden Bakalar, svojim kvalitetnim proizvodima oduševio je sve prisutne.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Posjetitelji su imali priliku uživati u nekoliko vrsta bakalara pripremljenim prema tradicionalnim receptima. Posebnu čaroliju svemu, dali su veseli glazbeni dvojac Petar Banko i Serđo Valić, koji su svojim notama stvorili jedinstvenu i tradicionalnu atmosferu koja je dodatno doprinijela veselom ugođaju.

Uz odličan bakalar svi posjetitelji uživali su u isto tako odličnim vinima naših lokalnih vinara Brčić i Terzolo. Kako bi se svi posjetitelji dodatno osvježili, u ponudi je bio i domaći sok od bazge.

Ovo izdanje „Gušta Merkata“ ponovno je pokazalo da je idealna prilika za jutarnju marendu, druženje s prijateljima i uživanje u autentičnim okusima našeg kraja.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Foto DND Poreč 2022.

Poreč: U Dječjem ljetnom kampu DND-a oslobođeno nekoliko mjesta za trećaše i četvrtaše

kaštelir labinci

KAŠTELIR: Položeni vijenci u čast Danu antifašističke borbe