in

ŠETNJA S ČAŠOM U RUCI: Novigradski Wine&Walk by the sea obilježit će početak jeseni

Atraktivna ponuda  istarskih vina, duga šetnja uz more i ukusni zalogaji obilježit će i treće izdanje manifestacije Wine&Walk by the sea koja će se u subotu, 28. rujna, održati u Novigradu. Ljubitelji vina i dobre hrane će u početku jeseni s čašom u ruci tijekom 10 kilometara duge šetnje uživati kroz Novigrad i okolicu.

“Vrhunska ponuda istarskih vina i autohtonih gastronomskih delicija, jedinstvena šetnja kroz starogradsku jezgru Novigrada, uz more, maslinike i vinograde te uvijek odlična atmosfera glavni su sastojci Wine & Walka by the sea. Ovaj vinski pohod svake godine privlači sve više posjetitelja te nas to motivira da iz godine u godinu sve više napora ulažemo u dodatne sadržaje kako bismo nadmašili očekivanja. Vjerujem da ćemo i ove godine iznenaditi sve posjetitelje”, izjavila je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Početak programa predviđen je u jutarnjim satima s novigradske rive Porporele gdje će se sudionici prijavljivati. Svi će dobiti degustacijsku čašu i bonove, mapu staze te sve upute koje će im pomoći na vinskoj stazi. Pustolovina započinje šetnjom rivom i starom lučicom Mandrač, u samoj povijesnoj jezgri grada gdje sudionike očekuje prva točka. Nakon degustacije, šetači će nastaviti stazom koja prolazi dijelom uz morsku obalu, a zatim ulazi u zaleđe Novigrada  kroz vinograde i maslinike. Sudionike na putu očekuje ukupno sedam točaka gdje će moći uživati u eno-gastro ponudi sjeverozapadne Istre, upoznati vinare i poznate chefove te doživjeti brojna iznenađenja.

Povratak u Novigrad predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima, a cilj manifestacije nalazi se u starogradskoj jezgri.

Ovdje sudionike očekuje nastavak slavlja uz izvrsnu glazbu  i nastup Goran Griff Banda, ukusne zalogaje i lokalno vino te sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira na kojem će moći uživati u bogatstvima Istre.

Kotizacije za manifestaciju moguće je kupiti već danas na službenoj stranici, a upravo tamo mogu se saznati i detalji o programu i organizaciji.

djeca pixabay

Porečka knjižnica daruje besplatnu godišnju članarinu PRVAŠIĆIMA u osnovnim i srednjim školama

POREČ: Labradorica FANCY, nova članica vrtića 101 dalmatinac, pomaže djeci s poteškoćama u razvoju