in

Čistite li za svojim ljubimcem?

Foto: Radio Labin

Počistite li svaki put kada vaš kućni ljubimac, u šetnji gradom, obavi nuždu na javnoj površini? Komunalno redarstvo Grada Labina najavilo je da će sutra, 8. veljače, kontrolirati kako se vlasnici i njihovi ljubimci ponašaju na javnim površinama naselja Kature.  

Naime, kako javlja Radio Labin, sukladno odluci Grada Labina o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama zabranjeno je dovoditi i puštati s povodca kućne ljubimce na dječjim igralištima, cvjetnjacima, sportskim terenima, dvorištima škola i vrtića, tržnicama, grobljima i uređenim plažama, te na drugim mjestima gdje postoji opasnost ugrožavanja zdravstveno-higijenske sigurnosti i zdravlja ljudi.

Uz nadzor i odgovornost posjednika, dopušteno je dovoditi i puštati s povodca pse na posebno obilježenim javnim površinama za tu namjenu. Iz sigurnosnih razloga prometa, sugrađana i drugih životinja te u svrhu prevencije nekontroliranog razmnožavanja, zabranjeno je puštanje kućnih ljubimaca da samostalno šeću javnim površinama bez prisutnosti i nadzora posjednika.

Posjednik kućnog ljubimca dužan je pri izvođenju kućnog ljubimca na javnu površinu nositi sa sobom pribor za čišćenje (lopatica, metlica i vrećica) i očistiti svaku površinu koju njegov kućni ljubimac onečisti te je dužan na zahtjev komunalnog redara pokazati pribor za čišćenje. Kazna za prekršaje koji će se kontrolirati propisana je Odlukom Grada Labina o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te iznosi 2.000 kuna za prekršitelja.

NOVA VAS POŠTUJE PRAVILA POLICIJE: Ili će vozila u maškaranoj povorci biti registrirana – ili povorke neće biti!

Ukrao drva u šumi kod Murina