in

NOVA VAS POŠTUJE PRAVILA POLICIJE: Ili će vozila u maškaranoj povorci biti registrirana – ili povorke neće biti!

Maškare Nova Vas/Facebook

Veljača je najzabavniji mjesec u godini, jer s njom započinje i vrijeme maškara, raskošnih karnevala, spaljivanja pusta i maskiranih povorki. Upravo se ta tradicija godinama održava u selima Poreštine (ne i u Poreču), gdje se maškare voze u raznim vozilima – uglavnom to budu stare, neregistrirane karampane. Auti su to starijih godišta, kamioni, kombiji, traktori… To su vozila koja se tijekom godine čuvaju baš za maškare, uređuju i pripremaju možda i mjesecima prije i nikome nije žao ofarbati ih, skakati po njima, malo ih i lupiti ako treba… Sve u žaru veselja!

E pa toga više neće biti. Izgleda da je ovoj tradiciji i običaju lokalnog stanovništva došao kraj. Konkretno – ili će vozila u maškaranoj povorci biti uredno registrirana – ili povorke uopće neće biti!

Upravo radi toga maškare iz Nove Vasi u subotu, 9. veljače, organiziraju veliki sastanak u 19 sati u prostorijama Mjesnog odbora iznad pošte.

Evo što su objavili na Facebooku:

U skladu s naputkom Policijske postaje Poreč obavještavamo vas da će sudjelovanje u ovogodišnjoj maškaranoj povorci biti dozvoljeno ISKLJUČIVO tehnički ispravnim i registriranim motornim vozilima. Uslijed navedenog, sazivamo izvanredni sastanak svih voditelja potencijalnih maškaranih skupina, a kako bismo bili u stanju odrediti veličinu povorke, odnosno broj vozila koji će u njoj sudjelovati. Odaziv sastanku je OBAVEZAN. Ukoliko se sastanku odazove iznimno mali broj ljudi, bit ćemo primorani odustati od tradicionalne povorke maškara 2019.“

Maškare će se u Novoj Vasi organizirati prvi vikend u ožujku, što su objavile i na svom Facebook profilu.

Hoće li povorke, onakve kakvu smo navikli gledati, na kraju biti ili će se maškare prilagoditi pravilima? Živi bili, pa vidjeli!

MINI TURINIR U POREČU: Više od 200 djevojčica i dječaka pokazalo da zna odbojku

Čistite li za svojim ljubimcem?