in

VANDALIZAM U VRSARU: Uništeno hranilište za mačke lutalice

Zasigurno jedno od najljepših hranilišta mačaka u Hrvatskoj, ono u Marini Vrsar, petprošle je noći uništeno. Bilo je na meti, najverojatnije, vandala u noćnom pohodu. Porušene su i prevrnute kućice koje su postavili aktivisti udruge Betterlife4cats Marina Vrsar iz Austrije, kućice su tu već nekoliko godina i predstavljaju zaklon za mace, ali i veliku turističku atrakciju.

Kako doznajemo u udruzi za zaštitu životinja SOS Šape Poreč, nije ovo prvi put. Uništena je ploča s informacijama (prvo prebojana, a onda i ukradena), netko je već jednom prevrtao kućice, a sada se to ponovilo u još većem razmjeru.

-O svemu nas je obavijestila gospođa koju je angažirala Udruga iz Austrije koja hrani mace, a koja je uspjela donekle sanirati štetu. Također u inboks smo dobili i anonimnu dojavu u kojoj se navodi da je pozvana i policija. Nadamo se da će policija i Općina poduzeti sve da se nađe počinitelj, te da će raditi na tome da se spriječe ovakvi izgredi. Hranilište je oslobodilo Marinu, obližnji restoran i parking od maca koje su na parkingu i stradavale, pa je ovo hranilište uzoran primjer rješavanja problema slobodnoživućih maca u urbanim sredinama, kada je postavljeno na obližnju, sigurniju lokaciju, poručuju iz SOS Šapa.

U toj su udruzi uvjereni da će se sigurno doznati kome mačke smetaju do te mjere da se hranilište uništi, a SOS Šape će se potruditi pomoći hraniteljici i austrijskoj udruzi da se hranilište sačuva i zaštiti.

Ovako je izgledala svakodnevnica u hranilištu
Hranilište prije napada vandala

novac kune novčanice policija ilustracija

Prijevarom došao do tuđih zemljišta pa ih prodavao kao svoja

KONAČNO U ZATVORU: 50-godišnjak 15 godina tukao, vrijeđao i prijetio supruzi