in

KONAČNO U ZATVORU: 50-godišnjak 15 godina tukao, vrijeđao i prijetio supruzi

Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pula po primitku kaznene prijave Policijske postaje Pula od 22. travnja 2021. provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona i jedno kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3. KZ-a. (27. 4. 2021.)

Osnovano se sumnja da je 50-godišnji osumnjičenik od 2006. pa do travnja 2021. godine, na području Istre, nakon što se učestalo dovodio u alkoholizirano stanje, vrijeđao i omalovažavao svoju izvanbračnu suprugu, prijetio da će joj fizički nauditi te ju potom i fizički napadao. Osnovano se sumnja da ju je u travnju 2021. godine, dok je bio pod znatnim utjecajem alkohola, prvo verbalno napao i vrijeđao, a potom udarao rukama i nogama po tijelu, hvatao ju za vrat, vukao za kosu po kući, a kada se ona oslobodila i uspjela pobjeći, ponovno ju uhvatio i odvukao u stan, prijeteći joj da ne smije zvati policiji.
Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Puli-Pola i protiv 50-godišnjeg osumnjičenika 23. travnja 2021. odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Izvor DORH

VANDALIZAM U VRSARU: Uništeno hranilište za mačke lutalice

KATARINA NEMET: Za Hrvatsku bez pasa na lancu!