in

“Vau park” na porečkoj Finidi pun pogodak

Foto: Tanja Kocijančić
“Vau park” na Finidi

Iako još nije do kraja gotov, porečki „Vau park“, smješten na ulazu u naselje Finida i namijenjen čovjekovim najboljim prijateljima, odlično je prihvaćen. Iako nedostaju rasvjeta, klupice, praonica, dodatni koševi za smeće i distributeri za vrećice, što pak sve uskoro stiže, Porečani ga već uvelike koriste i to svakodnevno.

Foto: Tanja Kocijančić

Za našeg posjeta toj ograđenoj površini površine 30×50 metara na kojoj se već oko mjesec dana nalazi desetak vrsta sprava za igru za male i velike pse, sreli smo žitelja Finide u šetnji sa svojim prekrasnim belgijskim ovčarom. Otkrio nam je da se nakon radnog vremena, dakle od 16 sati nadalje, ondje svaki dan okupljaju Porečani iz svih dijelova grada. Psi se u „Vau parku“ druže s drugim vau vau ljubimcima, trče, skaču po spravama, iskušavaju svoje motoričke sposobnosti, uče neke nove vještine…

Otkrio nam je taj Porečan s belgijskim ovčarom da su bili pomalo skeptični kada su čuli da će se taj park urediti, misleći da ga ljudi baš neće koristiti, ali ispostavilo se suprotno – svi su ga rado prigrlili. Dobro je i to što se park dijeli u dva dijela, međusobno ograđena. Jedan je namijenjen većima a drugi manjim psima. Dodatna pogodnost je i parkiralište koje se nalazi odmah uz tu površinu, pa vlasnici pasa iz ostalih naselja mogo komotno ondje parkirati.

I tako tijekom popodneva pa sve do večeri, procijenio je vlasnik mladog belgijskog ovčara, ondje svaki dan prođe pedesetak pasa sa svojim vlasnicima. Veseli ih što će Grad Poreč uskoro postaviti i rasvjetu, jer će se tako druženje moći nastaviti i u večernjim satima.

Poreč se ovime pridružio brojnim drugim hrvatskim gradovima koji su osigurali posebne površine za čovjekove najbolje prijatelje.

Nakon što Grad Poreč postavi sve gore navedeno što nedostaje, uslijedit će i svečano otvorenje.

Općina Tar-Vabriga organizira besplatnu mamografiju

Otvorene prijave za ožujski Plava Laguna Polumaraton