in

Emocionalna drama “Pluća” u porečkom kazalištu 17. travnja

Nagrađivanom ekološko-emocionalnom dramom Pluća Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak 17. travnja nastavlja se bogat program u porečkom kazalištu. Nastala prema predlošku engleskog dramatičara Duncana Macmillana, predstava u izvedbi Jadranke Đokić i Amara Bukvića donosi duhovit i iskren prikaz jednog suvremenog, obrazovanog mladog para, kao i obilje problema koje rade ni iz čega, javljaju iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Oni su mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

-Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život, o predstavi kaže redateljica Aida Bukvić.

Predstava Pluća u porečkom je kazalištu na rasporedu 17. travnja u 20 sati. Ulaznice su dostupne preko online rezervacijskog sustava porečkog Učilišta na rezervacije-poup.hr.

Ilustracija/Foto: PU istarska policija motori

Akcija ”Policija i građani voze zajedno” sutra na Portarati

POREČ: U tijeku pripreme za BOOKtigu koja starta 23. travnja