in

Akcija ”Policija i građani voze zajedno” sutra na Portarati

Ilustracija/Foto: PU istarska

Kako bi se povećala sigurnosti vozača mopeda i motocikla, u petak, 12. travnja od 10 do 12 sati, na Trgu Portarata u Puli, održat će se prometno-edukativna akcija preventivnog karaktera pod nazivom ”Policija i građani voze zajedno”.

Redovitim praćenjem stanja sigurnosti u prometu utvrđeno je kako se u prva tri mjeseca 2019. godine na području Postaje prometne policije Pula  dogodilo sedam prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala. Tri nesreće bile su s materijalnom štetom, dok su u četiri četiri osobe lakše ozlijeđene, a jedna osoba zadobila je teže ozlijede, objaila je Policijska uprava istarska.

Najčešće greške koje čine vozači mopeda i motocikla, a zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, su nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje. Među najčešćim prekršajima koje čine vozači mopeda i motocikla su upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige.

Upravo stoga, kako bi se povećala prometna kultura i poštivanje propisa od strane vozača mopeda i motocikla te kako bi se smanjilo njihovo stradavanje u prometu, djelatnici policije će u petak građanima Pule ukazati na opasnosti kojima su vozači mopeda i motocikla svakodnevno izloženi u prometu.

Osim policije, u akciji će sudjelovati i predstavnici HAK-a Pula-Rovinj, autoškola, stanica za tehnički pregled vozila te predstavnici moto klubova koji će davati korisne savjete svim zainteresiranim posjetiteljima.

Prihodi ACI-ja 216 milijuna kuna – ROVINJSKA MARINA najveća investicija u povijesti

Emocionalna drama “Pluća” u porečkom kazalištu 17. travnja