in

Finale projekta Boćajmo u školi u Pazinu 6. lipnja

Foto IBS

I ove godine finalno natjecanje za Istarsku županiju projekta Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi, koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, održati će se u Pazinu, u Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” u četvrtak 6. lipnja, priopćio je Istarski boćarski savez.

U finalu će se u vremenu od 10 do oko 12 sati natjecati po 18 najboljih učenica i učenika, odnosno po dvoje najboljih sa svakog od devet ovogodišnjih kvalifikacijskih natjecanja.

Na finalnom natjecanju nastupiti će po dvoje najboljih učenica i učenika iz Buzeta, Čepića, Labina, Pazina, Poreč, Potpićna, Vižinade, Nedešćine i Svetvinčenta.

U sklopu finala će egzibicijski nastup u štafetnom izbijanju prirediti članovi juniorske momčadi Boćarskog kluba Pazin, inače juniorski momčadski prvaci Hrvatske, Filip Matijašić i Dajan Jurman. Za najbolje iz finala osigurani su pehari i prigodne nagrade.

Po dvoje najboljih učenica i učenika iz finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom ljetnom boćarskom kampu Istarskog boćarskog saveza koji će se predstojećeg ljeta održati u porečkoj Zelenoj laguni, najavljeno je iz IBS-a.

TAR– u Santa Marinu stiže Muzej ribarstva, a Kuća tradicijske gastronomije pred otvaranjem

ŽITELJI OPĆINE KAŠTELIR-LABINCI ZGROŽENI I PETICIJOM TRAŽE UKLANJANJE – Bazna stanica T-Coma preko noći niknula u poslovnoj zoni