in

ISTRA: U noći sa subote na nedjelju kontrola alkoholiziranosti vozača

Foto MUP

Policija će i ovog vikenda provoditi pojačane aktivnosti u prometu, a u noći sa subote na nedjelju provodi se i akcija kontrole alkoholiziranosti vozača

Policijska uprava istarska nastavlja s provođenjem pojačanih aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja pa će se tako i ovog vikenda na istarskim prometnicama nalaziti veći broj policijskih službenika, vozila i opreme na nadzor prometa.

Pojačane aktivnosti bit će usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a to su tzv. četiri ubojice u prometu: vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela. Osim toga, naglasak će biti i na recidivistima, odnosno osobama koje učestalo krše prometne propise.

Radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, u noći sa subote na nedjelju, 18. na 19. srpnja od 23 do 6 sati, policijski službenici će na području cijele Istre provesti kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola nisu sposobni sigurno upravljati vozilom. U prvoj polovini ove godine na području Policijske uprave istarske vozači pod utjecajem alkohola prouzrokovali su 91 prometnu nesreću, od čega tri nesreće s poginulim osobama, 32 nesreće s ozlijeđenim osobama i 56 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama tri osobe izgubile su život, sedam ih je teže ozlijeđeno, a 24 lakše.
Policija poziva vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola, a pozivamo i putnike da se ne preveze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola. Ako je vozač pod utjecajem alkohola, a sa njim se nalazi druga osoba koja nije konzumirala alkohol, preporučujemo da vozi osoba koja nije konzumirala alkohol ili da se koristi drugi javni prijevoz koji je dostupan. Zapamtite, za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja!

RADOJKA ŠVERKO nastupa u Poreču u pratnji Vladimira Babina

RADOJKA ŠVERKO nastupa u Poreču u pratnji Vladimira Babina

PRKOSNE I PONOSNE - besplatna konferencija za poduzetnice 25. listopada u Poreču

Glas poduzetnika: S otpisima poreza i doprinosa nastaviti najmanje do rujna