in

KINO POREČ: Kultni ponedjeljak s filmom “Dolina smrti”

Danas, 10. veljače u porečkom kinu u ciklusu Kultnir ponedjeljak u 19 sati na programu je film Dolina smrti, izvornog imena Zabriskie point (1970.).

Redatelj je Michelangelo Antonioni a uloge tumače Mark Frechette, Daria Halprin, Paul Fix, Rod Taylor, G.D. Spradlin, Bill Garaway i Kathleen Cleaver. Igrana je to drama u trajanju od 113 minuta.

Krajem 60-ih i na samom početku 70-ih godina prošlog stoljeća u Americi je bilo razdoblje rađanja hipijevskog pokreta, velikih studentskih nemira i prosvjeda protiv rata u Vijetnamu. Među studentima sveučilišta u Los Angelesu, koji se dogovaraju na koji način djelovati i kamo to djelovanje usmjeriti, nalazi se i mladi Mark, usamljen i buntovan momak koji je praktički odustao od studija i koji za život zarađuje upravljajući viličarom. On je gorljivi ljevičar koji s radikalnim studentima dijeli uvjerenja i sobu te koji se, nakon što odluči napustiti studentski plenum, uključi u sukob studenata i policije koja je bacila suzavac, te u naguravanju i neredima pištoljem koji je prethodno nabavio ustrijeli policajca. Odlučivši se na bijeg, Mark ukrade mali avion te se njime zaputi u Dolinu smrti. Stigavši u pustinju, Mark će upoznati atraktivnu Dariu, djevojku koja je tajnica i ljubavnica utjecajnog poduzetnika Leeja Allena te s kojom će nastaviti putovanje do Zabriskie Pointa, područja drevnih jezerskih korita.

Kuglači porečke Istre pobijedili Plitvice

Kuglači porečke Istre pobijedili Plitvice

Važna pobjeda porečkih odbojkašica

Važna pobjeda porečkih odbojkašica