in

Važna pobjeda porečkih odbojkašica

Porečke Superligašice odradile su ovoga vikenda prvi veliki korak u ligi za opstanak. Pobjeda 3:1 (19:25; 25:18; 25:16; 25:16) protiv ekipe OK Split izborena je nakon 85 minuta igre.

Igračice trenera Christiana Piazzesea započele su igru u grču zbog važnosti utakmice što je rezultiralo gubitkom prvog seta i lošim ulaskom u drugi set.

Do trenutka kada su Splićanke povele 11:5 činilo se da će utakmica biti jednosmjerna u korist gošći. Od tada pa do kraja utakmice Porečanke preuzimaju igru u svoje ruke predvođene Marinom Ćorić i Larisom Pauletić koje su uz veliku pomoć svojih suigračica prvo preokrenule rezultat u drugom setu, a zatim sigurnom igrom u preostala dva seta privele utakmicu kraju za zasluženi pobjednički ples.
Utakmica je pokazala da Porečanke mogu i žele izboriti opstanak. Istina, preostalo je još devet kola u kojima svojom kvalitetom Poreč može  izboriti ostanak u Superligi.

Već sljedećeg vikenda u Zagrebu protiv ekipe Olimpika mogu potvrditi još jednom pobjedom sigurno treće mjesto u ligi za opstanak, a zatim se pokušati upustiti u borbu za viši plasman sa ekipama OK Brda i ŽOK Osijeka.
Odbojkašice Poreča nastupile su u sastavu Nina Boras, Nika Levak, Petra Zovko, Lea Banko, Renko Ilić Rudy, Scoria Rebecca, Mateja Vekić, Erika Momić, Larisa Pauletić, Ilaria Angelelli, Helena Plazinić, Karla Udovičić, Taša Grozdanić i Marina Ćorić.

Izvor: Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

KINO POREČ: Kultni ponedjeljak s filmom “Dolina smrti”

Porečanka SANJA GRAHEK BURŠIĆ sprema se za KULINARSKU OLIMPIJADU u Stuttgartu: „Za mene je to vrhunac karijere!“