in

MARADONA otvara festival dokumentarnog filma POREČ DOX

Film o nogometnoj legendi Maradoni otvara večeras u 20 sati 9. Poreč Dox, festival dokumentarnog filma.

Tomu će prethoditi u 19 sati otvaranje festivala s izbornikom filmova Đelom Hadžiselimovićem u foajeu kina. Nakon projekcije slijedi koncert grupe Svemirko.

20.00 film  MARADONA / DIEGO MARADONA

država: Velika Britanija

režija: Asif Kapadia

godina: 2019.

trajanje: 120 minuta

cijena ulaznice: 25 kn

Dana 5. srpnja 1984. godine Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordan iznos, a u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega; ovaj karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napulj do njihovog prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena… Diegu je bilo dopušteno da radi sve, dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je nestalo magije, on je postao zatočenikom grada. Treći film iza Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koja nam je donijela filmove „Senna“ i „Amy“ sačinjen je od više od pet stotina sati nikad dosad viđenih snimaka iz Maradonine osobne arhive, a koji je u cijelosti podržao i sam igrač.

Asif Kapadia rođen je 1972. godine. Britanski je filmaš indijskog podrijetla. Do danas je režirao nekoliko nagrađenih filmova, uključujući „Kradljivca ovaca“ 1997. godine, s kojim je osvojio drugu nagradu za fondaciju kratkih filmova u Cannesu; „Ratnika“ iz 2001. godine, koji je osvojio nagradu BAFTA za najbolji britanski film godine; i „Sennu“ iz 2010. godine, s kojim je osvojio nagradu publike za najbolji dokumentarni film na filmskom festivalu u Sundanceu. Dobitnik nagrade BAFTA, Asif Kapadia poznat je po vizualno upadljivim filmovima koji istražuju živote „autsajdera“ te likova koji žive u bezvremenskim, ekstremnim ili teškim situacijama ili okolišu.

Obnova Dječjeg vrtića Radost II: Predstavljeni rezultati analize konstrukcijske i energetske obnove

TARSKI STOLNOTENISAČI: Raulu Vojinoviću naslov viceprvaka, broncu osvojio Danijel Filipović