in

Međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje „Poreč Fest“ počinje 2. svibnja

Umjetnička škola Poreč deseti put organizira jedinstveno međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje „Poreč Fest“ koje se ove godine održava od 2. do 5. svibnja na tri lokacije i to u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole, Istarskoj sabornici i u kazališnoj dvorani Učilišta.

Natjecanje „Poreč Fest“ za solo violinu odvijat će se u 6 kategorija u koncertnoj dvorani u petak, 3. svibnja i dan kasnije.

Natjecatelje će ocjenjivati međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih umjetnička i pedagoga: Nenad Merle (Hrvatska), Evgenia Epshtein (Izrael/Hrvatska), Krunoslav Marić (Hrvatska) i Anđelko Krpan (Hrvatska).  

Natjecanje za disciplinu solo gitare u 6 kategorija odvijat će se u Istarskoj sabornici također 3. i 4. svibnja.

Od prošle godine u disciplini solista prošireno je natjecanje s kategorijom „no age limit“ u kojoj se profesionalni gitaristi natječu u dvije etape. Natjecatelje će ocjenjivati respektabilni međunarodni ocjenjivački sud: Xhevdet Sahatxhija (Hrvatska), Maroje Brčić (Hrvatska), Alejandro Córdova (Mexico), Krešimir Bedek (Hrvatska) i Saša Dejanović (Hrvatska).  

U nedjelju, 5. svibnja, održat će se natjecanje u disciplini komornih sastava u tri kategorije (osnovna, srednja škola i akademija).

Tijekom natjecanja održat će se i nekoliko koncerata:

Koncert povodom svečanog otvaranja natjecanja „Poreč Fest“ u četvrtak, 2. svibnja, godine u 20 sati, Istarska sabornica, gdje će nastupiti

Anđelko Krpan  (Hrvatska), violina

Alejandro Córdova (Mexico), gitara

Svečani koncert „Poreč Fest“

Petrit Çeku (Kosovo), gitara u subotu, 4. svibnja, u 19 sati, Istarska sabornica i

Završni koncert pobjednika natjecanja i dodjela posebnih nagrada „Poreč Fest“ u nedjelju, 5. svibnja, u 14 sati.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Prvi maj u Vižinadi počet će budnicom u zoru i nastaviti se sportskim i dječjim igrama bez granica

SPOJ VINA I GOURMETA: Istria Wine & Walk 18. svibnja u Bujama