in

Policijska akcija 4. listopada – kontrolirat će poštuje li se prednost prolaska

Foto MUP

Prometna policija će u petak provesti akciju usmjerenu na to koliko sudionici u prometu poštuju prednost prolaska

U petak, 4. listopada, od 9 do 13 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Pula provest će preventivno-represivnu akciju “Kontrola poštovanja prednosti prolaska”. 

U prvih devet mjeseci 2019. godine, 103 prometne nesreće ili gotovo svaka četvrta prometna nesreća na području Postaje prometne policije Pula-Pola nastala je uslijed nepoštovanja prednosti prolaza. U tim prometnim nesrećama stradalo je 39 osoba, od kojih je šest osoba zadobilo teške tjelesne ozlijede, a 33 osobe su lakše ozlijeđene. Što se tiče broja prekršaja, tijekom prvih devet mjeseci 2019. godine utvrđeno je 96 prekršaja oduzimanja prednosti prolaska.

Budući da je jedna od  osnovnih smjernica i prioriteta rada u području sigurnosti prometa na cestama suzbijanje prekršaja koji dovode do nastanka prometnih nesreća, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola će sutra provesti prometnu akciju, u sklopu koje će zahvaćati prekršaje na raskrižjima, kao što su oduzimanje prednosti prolaska, nepoštovanje odredbe prometnog znaka ”obavezno zaustavljanje”, nepropisno prestrojavanje, nepoštivanje odredbi crvenog svjetla, neuključivanje pokazivača smjera prije izvođenja radnje u prometu.

Policijska uprava istarska poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na poštivanje propisa u cilju povećanja stanja sigurnosti i smanjenja nastanka prometnih nesreća, priopćeno je iz policije.

Sajam poduzetništva u Poreču od 4. listopada – proizvodi domaćih OPG-ova, radionice za djecu i DJ

Zadnja utrka Prvenstva Hrvatske – 20. RALLY POREČ vozi se 372 kilometra