in

Zadnja utrka Prvenstva Hrvatske – 20. RALLY POREČ vozi se 372 kilometra

Međunarodni Rally Poreč idućeg će se vikenda (12. i 13. listopada) održati jubilarni, dvadeseti put. Tradicionalno je posljednja utrka u kalendaru Prvenstva Hrvatske, pa donosi i borbe za plasman, no dio posada na njega stiže rasterećen, jer su već ranije potvrdile svoje pozicije. Itinerer je doživio manje izmjene. Njegova će se glavnina voziti u subotu, 12. listopada kad je na rasporedu osam brzinskih ispita. Preostala tri održat će se u dan kasnije. I ove godine očekuje se dolazak ponajboljih domaćih posada uz nezaobilazne goste iz Slovenije, jer se Rally Poreč boduje za njihovo nacionalno prvenstvo.

Novost je brzinski ispit Červari, koji je u stvari već dobro poznati brzinac Kanfanar u obrnutom smjeru. Više se ne vozi dionicom Sveti Ivan – Tinjan. Ostali brzinci nisu se mijenjali – održat će se na dionicama od Mugebe do Dračevca i od Žbandaja do Vežnavera.

Zaštitni znak Rallya Poreč, gradski prolog, vozit će se drugog natjecateljskog dana, u nedjelju, 13. listopada. Umjesto dosadašnjih noćnih izdanja gradskog brzinca, ove će godine oba prolaska posada parkiralištem u Partizanskoj ulici biti dnevna. U nedjelju će se voziti i brzinac Tar, čija je specifičnost kružna staza, pa je posade moguće vidjeti tri do četiri puta, ovisno o dijelu staze na kojem se gleda.

Posade će u Istru početi pristizati već sredinom idućeg tjedna. Tijekom četvrtka i petak upoznavat će dionice brzinskih ispita. U poslijepodnevnim satima petka vozit će se neobavezni shakedown između Tara i Rošina. Navečer će sve posade prodefilirati startnom rampom koja će i ove godine biti smještena na središnje gradsko parkiralište u Partizanskoj ulici. Na istom mjestu očekuju se i u nedjelju u 16.30 sati, kad je na rasporedu ceremonijalni cilj.

Itinerer 20. Rallya Poreč dugačak je 372 km, od čega na brzinske ispite otpada 90 km. Prijave natjecatelja primaju se do 4. listopada u ponoć, a objava liste prijavljenih bit će u ponedjeljak, 7. listopada, na službenim internetskim stranicama natjecanja www.rally-porec.eu.

Naslov u Prvenstvu Hrvatske na Rallyu Nova Gorica održanom u rujnu već su obranili Krisztian Hideg i Istvan Kerek, Mađari koji nastupaju za AK Delta Sport iz Zagreba. Otvorena je borba za drugu poziciju u domaćem prvenstvu, a zanimljivo će biti vidjeti kako će se rasplesti natjecanje za poredak u klasama.

Na prvom Rallyu Poreč 1999. godine slavili su Slovenci Darko Peljhan i Miran Kacin u VW Golfu IV Kit Car. Bila je to prva od njihove tri uzastopne pobjede na porečkom rallyu.

Najviše naslova u Poreču imaju domaći automobilisti Juraj Šebalj i Toni Klinc, koji su osvojili sedam naslova, a Šebalj je sa suvozačem Karlom Golubom otišao do osmog i devetog trijumfa, priopćili su organizatori.

policija motori motocikl mup

Policijska akcija 4. listopada – kontrolirat će poštuje li se prednost prolaska

Projekt “I JA MOGU TRENIRATI”: Porečka teretana za osobe s invaliditetom u punom pogonu