in

POREČ: 12. ožujka predavanje kriminaliste Željka Cvrtile o tome kako zaštititi svoju imovinu u turističkoj sezoni

Foto: PixaBay.com

Slijedom inicijative Grada, Udruženja obrtnika i Turističke zajednice Poreča u Obrtničkom domu u Poreču u utorak, 12. ožujka, u 18 sati održat će se besplatno predavanjeZaštita imovine u turističkoj sezoni”. Predavanje će održati mr. krim. Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost i bivši načelnik kriminalističke policije.

Svjedoci smo kriminalnih događaja poput teških krađa, razbojništva, drskih krađa, prevara i ostalih kaznenih dijela kojima se nanosi šteta, kako običnim građanima,  tako i posebice obrtnicima, gospodarstvenicima, poduzetnicima, turističkim objektima i djelatnicima koji su nosioci gospodarstva na našem području, priopćili su iz Grada Poreča.

S približavanjem turističke sezone, aktivnost počinitelja kaznenih dijela se svake godine pojačano intenzivira. Za to postoji više razloga. Takva situacija nije iznimka na području Poreštine, već je ona uobičajena u i okolo svih turističkih destinacija. Sada se već treba početi pripremati za predstojeću turističku sezonu, kako bi ona protekla sigurnije.

Ljudi koji budu kriminalno napadnuti (ili njihova imovina) često ne znaju što poduzeti u takvim situacijama. Niti jedna policija svijeta ne može zajamčiti potpunu sigurnost građanima i gospodarstvenicima. Stoga se građani, a posebice privatni gospodarstvenici samostalno ili skupno organiziraju radi poduzimanja mjera privatne zaštite, kako bi zaštitili svoju imovinu i umanjili moguće štete.

Kako bi imali što više informacija kako postupiti u slučaju nastanka štetnog sigurnosnog događaja, a posebice kako smanjiti rizik od njegovog nastanka, organizira se predavanje pod nazivom – Zaštita imovine u turističkoj sezoni, a u istom će se obraditi sljedeće teme:

1.            Obilježja turističkog kriminaliteta

2.            Okolnosti koje pogoduju turističkom kriminalitetu

3.            Razlika između profesionalnih i prigodnih počinitelja

4.            Što može poduzeti policija i državno odvjetništvo

5.            Koje mjere samo zaštite mogu poduzeti obrtnici

6.            Razjašnjavanje osobnih slučajeva kriminalnih napada oštećenih sudionika predavanja

7.            Interaktivno sudjelovanje sudionika predavanja i odgovori na njihova pitanja po navedenim temama.

Predviđeno trajanje predavanja je tri sata, a održat će se u kongresnoj sali porečkog Obrtničkog doma na prvom katu, Partizanska 5a. Ulaz slobodan.

VELIKI POREČKI KOŠARKAŠKI TALENT: Članici reprezentacije Ivani Dojkić smiješi se odlazak u najmoćniju ligu na svijetu – američku WNBA

SENZACIONALNO OTKRIĆE U UMAGU: Vrijedni arheološki nalazi na Trgu 1. svibnja