in

Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet večeras u Poreču

Na Okolo – Tjedan kulture življenja u Poreču večeras, 2. svibnja, stiže Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet. Koncertom u kazalištu kvartet vrhunskih glazbenika predstavlja novi, nadolazeći album, a ljubitelji džeza ovom će se prilikom moći upoznati i s programom 24. porečkog festivala Jazz u lapidariju te pogledati izložbu plakata Jazz 2018. autorice Sabine Damiani. Koncert počinje u 21 sat, a otvorenje izložbe pola sata ranije.

Pored Tamare Obrovac i izvanserijskog hrvatskog bubnjara Krunoslava Levačića, TransAdriatic Quartet čine dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske džez-scene, pijanist Stefano Battaglia te kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore. Njihov novi glazbeni materijal, koji povezuje istarsku tradiciju i suvremeni džez, porečka će publika čuti među prvima, uoči izlaska CD-a koji se očekuje u lipnju te koncerata u Norveškoj, Austriji i Sloveniji.

Koncert Tamara Obrovac TransAdriatic Quarteta ujedno je i najava 24. Jazza u lapidariju, porečkog džez-festivala u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, koji ove godine tijekom srpnja i kolovoza u lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine donosi devet koncerata glazbenika svjetskog glasa.

Ulaznice za koncert dostupne su na blagajni kazališta i putem online rezervacijskog sustava porečkog Učilišta.

Nakon koncerta slijedi afterparty u caffe baru Corner, gdje će večer završiti DJ setom Stephanie Prekali.

Sva se događanja održavaju u sklopu Okola, koji do 5. svibnja na brojnim gradskim lokacijama slavi porečku kulturu i baštinu kroz umjetnički, edukativni i zabavni program.

ZBOG VELIKE POTREBE KAŠTELIRACA: Uređuju se jaslice za desetak djece

Marina Cvitić: Potpišite inicijativu „67 je previše“ – umirovljenici nemojte nasjedati na laži Vlade