in

ZBOG VELIKE POTREBE KAŠTELIRACA: Uređuju se jaslice za desetak djece

Foto Tanja Kocijančić

U tijeku je uređenje prostora za jednu jasličku skupinu, koja će se nalaziti u centru Kaštelira, a otvorenje je zakazano za prvi dan rujna. Ovo je, kako smo već pisali, privremeno rješenje, sve dok se ne izgradi novi vrtić s jaslicama u idućih nekoliko godina.

Kako nam je rekao načelnik Enio Jugovac, jaslički prostor treba biti gotov do 1. lipnja, a nakon toga slijedi tijekom ljeta opremanje i postavljanje inventara.

Jaslice će primiti najviše 14 djece, a nalaze se u prizemlju zgrade površine oko stotinu četvornih metara u kojoj djeluje i nadaleko poznata kaštelirska Kuća Djeda Mraza. Tako da će Kuća Djeda Mraza ubuduće koristiti samo gornju etažu, te će imati zaseban ulaz.

Kako smo već pisali, u ovogodišnjem proračunu za preuređenje tog starog zdanja osigurali su 370 tisuća kuna. Jaslice će djelovati pod kapom porečkog Talijanskog dječjeg vrtića „Paperino“ koji će osigurati dio opreme.

-Otvaranje jaslica pokazala se trenutno kao najveća potreba u općini, zapravo najveći problem, jer roditelji zaista nemaju gdje ostaviti svoju djecu. Nema baš više baka-servisa, kazao je onomad Jugovac.

Što se tiče buduće nove zgrade, u tijeku je natječaj za projektiranje novog vrtića s jaslicama u Labincima, koji će općinu koštati oko milijun eura. No, oni to sami ne mogu financirati, nego čekaju odgovarajući natječaj iz EU fondova. 

POVIJESNA ODLUKA: Umag kreće u gradnju srednje škole

Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet večeras u Poreču